Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν το… κουνάει από την Εθνική Γερμανίας ο Φλικ

Δεν το… κουνάει από την Εθνική Γερμανίας ο Φλικ

Μένει στην Εθνική Γερμανίας έως το Euro 2024 ο Χάνσι Φλικ παρά την αποτυχία στο Μουντιάλ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, θα παραμείνει στη θέση του ως το Euro 2024, που διοργανώνει η χώρα του, παρά τον αποκλεισμό της στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Το ανακοίνωσε απόψε (7/12) η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB), εκφράζοντας τη στήριξή της στον πρώην τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 στη χώρα μας αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία. (…) Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάνσι Φλικ για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση», δήλωσε ο πρόεδρος της DFB, Μπερντ Νόιεντορφ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε μετά από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον προπονητή.

Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία, όταν έπαιζε για να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η Γερμανία αποκλείστηκε στην ίδια φάση της διοργάνωσης και στο Κατάρ, μετά την ήττα από την Ιαπωνία (2-1), μια ισοπαλία με την Ισπανία ( 1-1) και μια νίκη με την Κόστα Ρίκα (4-2).

Ο 57χρονος Φλικ πήρε τη σκυτάλη από τον Γιοαχίμ Λεβ μετά το Euro 2020. Με συμβόλαιο μέχρι το 2024, είχε επιβεβαιώσει μετά το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα την επιθυμία του να συνεχίσει στη θέση του, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής. Όμως η αιφνιδιαστική αποχώρηση του μάνατζερ των Εθνικών ομάδων, Όλιβερ Μπίρχοφ, το βράδυ της Δευτέρας, δημιούργησε αμφιβολίες για το μέλλον του στον πάγκο της «Μάνσαφτ».

«Έχω εμπιστοσύνη στην κοινή πορεία που συμφωνήθηκε σήμερα με τον Μπερντ Νόιεντορφ και τον (αναπληρωτή διευθυντή της DFB) Άκι Βάτσκε. Όλοι θέλουμε η Γερμανία να βρεθεί ξανά μαζί, πίσω από την Εθνική ομάδα στο Euro 2024», πρόσθεσε ο Φλικ. Σε 18 μήνες, το καλοκαίρι του 2024, η Γερμανία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με στόχο να ανακτήσει μια θέση στην ποδοσφαιρική ελίτ της Γηραιάς Ηπείρου.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024