Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σ.Ε.Η: Ποια θέση παίρνει για τα ομοφοβικά σχόλια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Σ.Ε.Η: Ποια θέση παίρνει για τα ομοφοβικά σχόλια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Την πλήρη εναντίωσή του στις ομοφοβικές δηλώσεις του διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, εξέφρασε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πολλές οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τις δηλώσεις της Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Θάνου Λουκά για την επιλογή γυναίκας χορεύτριας στον ρόλο του Μότσαρτ σε παιδική παράσταση μπαλέτου. Το Σ.Ε.Η παίρνει θέση στο σχετικό ζήτημα ζητώντας «να πραχθούν τα δέοντα για αυτή την πρωτοφανή και δυσανάλογη προσβολή για το ιστορικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, καθώς και τον θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων».

Διαβάστε επίσης: Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ζητά να ανακαλέσει ο διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για τις ομοφοβικές δηλώσεις του

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Η.

«Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις δηλώσεις του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ύστερα από αντιδράσεις γονέων για την παράσταση μπαλέτου «Μότσαρτ» και την επιλογή γυναίκας χορεύτριας στον ομώνυμο ρόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Λουκάς Θάνος, φέρεται ανάμεσα σε άλλα να έχει πει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία, αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα να την προκρίνω. Το να παροτρύνεις και να πιέζεις ένα άτομο να γίνει ομοφυλόφιλο, επειδή ίσως είναι της μόδας, έχει μεγάλη απόσταση και σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ έχω ανάγκη να βλέπω ξεχωριστά τα φύλα στη σκηνή και δεν έχω ποτέ άνδρες χορευτές θηλυπρεπείς».

Το ΣΕΗ προσπαθώντας να διασταυρώσει το αληθές των δηλώσεων αυτών, αφού ο κ. Θάνος φαίνεται να τις αρνείται, χτες πληροφορήθηκε για την αντίδραση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλακη, ο οποίος σε επιστολή του στον κ. Θάνο αναφέρει πως παρά τις όποιες «διορθωτικές» ύστερες κινήσεις, δεν έχει στα αλήθεια ανακαλέσει ή απολογηθεί για το ομοφοβικό σκέλος των δηλώσεών του.

Αν αυτές οι παραληρηματικές ομοφοβικές δηλώσεις του διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που ταυτοχρόνως συνιστούν αθέμιτη διάκριση στο εργασιακό περιβάλλον (όπως την απαγορεύει ο Ν.4443/2016, αλλά και η ενωσιακή νομοθεσία με την Οδηγία 2000/78), όντως ευσταθούν, δηλώνουμε απερίφραστα την πλήρη εναντίωσή μας.

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθώς και του Δήμου της Πάτρας για το παραπάνω θέμα.

Ζητάμε να πράξουν τα δέοντα γι αυτή την πρωτοφανή και δυσανάλογη προσβολή για το ιστορικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, καθώς και τον θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων.»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024