Πολλές οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τις δηλώσεις της Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Θάνου Λουκά για την επιλογή γυναίκας χορεύτριας στον ρόλο του Μότσαρτ σε παιδική παράσταση μπαλέτου. Το Σ.Ε.Η παίρνει θέση στο σχετικό ζήτημα ζητώντας «να πραχθούν τα δέοντα για αυτή την πρωτοφανή και δυσανάλογη προσβολή για το ιστορικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, καθώς και τον θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων».

Διαβάστε επίσης: Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ζητά να ανακαλέσει ο διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για τις ομοφοβικές δηλώσεις του

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Η.

«Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις δηλώσεις του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ύστερα από αντιδράσεις γονέων για την παράσταση μπαλέτου «Μότσαρτ» και την επιλογή γυναίκας χορεύτριας στον ομώνυμο ρόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Λουκάς Θάνος, φέρεται ανάμεσα σε άλλα να έχει πει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία, αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα να την προκρίνω. Το να παροτρύνεις και να πιέζεις ένα άτομο να γίνει ομοφυλόφιλο, επειδή ίσως είναι της μόδας, έχει μεγάλη απόσταση και σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ έχω ανάγκη να βλέπω ξεχωριστά τα φύλα στη σκηνή και δεν έχω ποτέ άνδρες χορευτές θηλυπρεπείς».

Το ΣΕΗ προσπαθώντας να διασταυρώσει το αληθές των δηλώσεων αυτών, αφού ο κ. Θάνος φαίνεται να τις αρνείται, χτες πληροφορήθηκε για την αντίδραση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλακη, ο οποίος σε επιστολή του στον κ. Θάνο αναφέρει πως παρά τις όποιες «διορθωτικές» ύστερες κινήσεις, δεν έχει στα αλήθεια ανακαλέσει ή απολογηθεί για το ομοφοβικό σκέλος των δηλώσεών του.

Αν αυτές οι παραληρηματικές ομοφοβικές δηλώσεις του διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που ταυτοχρόνως συνιστούν αθέμιτη διάκριση στο εργασιακό περιβάλλον (όπως την απαγορεύει ο Ν.4443/2016, αλλά και η ενωσιακή νομοθεσία με την Οδηγία 2000/78), όντως ευσταθούν, δηλώνουμε απερίφραστα την πλήρη εναντίωσή μας.

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθώς και του Δήμου της Πάτρας για το παραπάνω θέμα.

Ζητάμε να πράξουν τα δέοντα γι αυτή την πρωτοφανή και δυσανάλογη προσβολή για το ιστορικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, καθώς και τον θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr