Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jet Black: Πέθανε ο ντράμερ των «Stranglers»

Jet Black: Πέθανε ο ντράμερ των «Stranglers»

«Έφυγε» ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του

Συντετριμμένος είναι ο κόσμος της μουσικής με τον θάνατο του Jet Black. Ο πρώτος ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος των «Stranglers», πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω της σελίδας της στο Facebook η μπάντα του. Με μία λιτή ανακοίνωση, ανέφερε ότι ο Jet Black «έφυγε» ήσυχα στο σπίτι του στις 6 Δεκεμβρίου.

«Με βαριά καρδιά, ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, συναδέλφου και παλαιότερου μέλους του συγκροτήματος, Jet Black. Ο Jet πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Jet Black

To πραγματικό του όνομα ήταν Brian John Duffy. Ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού βρετανικού new-wave rock συγκροτήματος «Stranglers», ο Jet βοήθησε τη μπάντα να φτάσει σε 23 top 40 singles και 19 top 40 άλμπουμ στα επίσημα βρετανικά charts.

Tο στυλ παιξίματος του βοήθησε στη διαμόρφωση του μοναδικού ήχου του συγκροτήματος, ενώ επιτυχίες όπως οι «Peaches», «No More Heroes» και «Golden Brown», έχουν την υπογραφή του.

Όταν το 1974 σχηματίστηκαν οι «Stranglers», ο Jet ήταν ήδη επιτυχημένος επιχειρηματίας στην περιοχή του Γκίλφορντ. Είχε στόλο φορτηγών με παγωτά, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε και στις περιοδείες του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τελευταία φορά που ο ντράμερ έπαιξε με τους «Straglers» ήταν το 2015. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο μπασίστας της μπάντας JJ Burnel συντετριμμένος δήλωσε για τον θάνατό του: «Αντιμετώπισε για πολλά χρόνια προβλήματα με την υγεία του. Τώρα, επιτέλους απελευθερώθηκε. Ο Jet ήταν μια έμπνευση. Ο πιο πολυμαθής άνθρωπος. Οι Stranglers δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν αυτός».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024