Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 3008: Κυκλικές διαδρομές

Peugeot 3008: Κυκλικές διαδρομές

Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου βρίσκεται προ των πυλών και οι λήψεις του φωτογραφικού φακού δίνουν μια γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε

Φωτογραφίες: Automedia

Με το νεότερο 308, η γαλλική φίρμα εξέλιξε ακόμα περισσότερο τον σχεδιαστικό κώδικα που είναι συνώνυμος πλέον με την τόλμη της Peugeot. Όπως όλα δείχνουν το 3008, το μοντέλο που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως την αφετηρία της σύγχρονης Peugeot, είναι το επόμενο που θα ασπαστεί τη νεότερη εκδοχή του, κλείνοντας κατά κάποιο τρόπο έναν κύκλο και ταυτόχρονα ανοίγοντας ένα καινούριο.

Όπως και να έχει με τις κυκλικές διαδρομές, στην πράξη, αξίζει να σημειωθεί ότι  νέα γενιά του 3008 αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2023. Αν και το αντίστοιχο δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε στον ευρωπαϊκό βορρά φροντίζει να κρύβει τις λεπτομέρειες της σχεδίασης κάτω από επιμελές καμουφλάζ, είναι σαφές ότι το νέο 3008 θα επενδύσει σε ένα ακόμα πιο επιβλητικό παράστημα, διανθισμένο από έντονες ακμές και πτυχώσεις.

Για την ακρίβεια μια προσεκτική παρατήρηση σε λεπτομέρειες όπως τα φώτα, το καπό η όψη παραπέμπουν στο εντυπωσιακό νέο 408, ενώ δεν αποκλείεται με βάση το άχαρο κομμάτι πλαστικού που σκεπάζει το πίσω τμήμα, οι σχεδιαστές της Peugeot να επιδιώξουν μια fastback σχεδίαση αντί της συμβατικής τετραγωνισμένης, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να υπάρξουν αμφότερες οι επιλογές με την μορφή δύο διαφορετικών εκδόσεων.

Σημαντικές προδιαγράφονται οι αναβαθμίσεις και στο εσωτερικό του όπου αναμένεται να πάρει θέση η τελευταία εκδοχή του i-Cockpit με την μορφή ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων με τρισδιάστατη απεικόνιση και ανασχεδιασμένα γραφικά καθώς και μια ευμεγέθη κεντρική οθόνη η οποία θα ενσωματώσει το νεότερο λογισμικό της Peugeot.

Στα δεδομένα χαρακτηριστικά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία Android Auto, Apple CarPlay και φυσικά η δυνατότητα για αυτόματες αναβαθμίσεις. Η γνωστή σειρά φυσικών διακοπτών που παρεπιδημεί χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα αναμένεται να ακολουθήσει επίσης τα σχεδιαστικά πρότυπα του 408.

Αφετηρία για το νέο 3008 θα αποτελέσει η νεότερη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 κάτι που σημαίνει ότι η νέα γενιά του γαλλικού SUV θα μοιραστεί την ίδια γκάμα κινητήρων με το νεότερο 408. Με αυτή τη λογική, εφαλτήριο για την γκάμα θα αποτελέσει ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων με ήπια υβριδική τεχνολογία και ισχύ 130 ίππων δίνοντας τη σκυτάλη σε plug-in υβριδικές εκδόσεις με πρωταγωνιστή τον 1.600 και φυσικά σε δύο εκδοχές ισχύος με απόδοση 180 ή 225 ίππων.

Με δεδομένο ότι η γαλλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει μια ηλεκτρική έκδοση για το Peugeot 408 αλλά και ότι θα προσφέρει μια αντίστοιχη έκδοση για το 308 από το 2023, αναμενόμενα και το 3008, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση από τον ηλεκτρικό κανόνα.

Την αντίστοιχη έκδοση θα εφοδιάζει η νεότερης τεχνολογίας μπαταρία του ομίλου Stellantis με χωρητικότητα 54 kWh και δυνατότητα επαναφόρτισης με τάση έως και 100 kW. H αυτονομία της αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 320 χλμ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024