Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQA Sedan: Η νέα διάσταση της ηλεκτροκίνησης

Mercedes EQA Sedan: Η νέα διάσταση της ηλεκτροκίνησης

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQA πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει και μια τετράθυρη εκδοχή αμαξώματος η οποία θα επωφεληθεί και από τις νεότερες ηλεκτρικές εξελίξεις στο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας

Φωτογραφίες: Automedia

H γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο στην ήδη πολυπληθή γκάμα των EQ και μάλιστα στη βάση της γκάμας της με την μορφή μιας τετράθυρης παραλλαγής της EQA.

Aν και το νέο μοντέλο βρίσκεται σε πρώιμη φάση εξέλιξης και καλύπτεται από βαρύ καμουφλάζ, προσφέρει ήδη αρκετές πληροφορίες για το νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην βάση της πυραμίδας των ηλεκτρικών Mercedes.

Nα σημειωθεί ότι η γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι έως το 2025 σκοπεύει να παρουσιάσει τρεις νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες και συγκεκριμένα της MΒ.EA, ΑΜG.EA και VAN.EA οι οποίες θα φροντίσουν στο κοντινό μέλλον να προσφέρουν, μια ηλεκτρική εναλλακτική για κάθε γνωστό μοντέλο της γερμανικής φίρμας, ή μάλλον για την ακρίβεια ακόμα περισσότερα.

Με αυτό δεδομένο η νέα τετράθυρη EQA δεν αναμένεται να έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MFA2 όπου ήδη βασίζεται το ομώνυμο μοντέλο της γερμανικής φίρμας και την οποία μοιράζεται με την GLA, αλλά ένα νέο δάπεδο εξαρχής σχεδιασμένο, ώστε να ευνοεί ακόμα περισσότερο το σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης.

Σε ο,τι αφορά την θέση του νέου μοντέλου, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην χρονιά ο επικεφαλής της Mercedes-Benz, Ola Kallenius , αναφερόμενος στην νέα αρχιτεκτονική η οποία θα κάνει πρεμιέρα μαζί με την τετράθυρη «Το εφαλτήριο για την γκάμα της Mercedes στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το σήμερα».

Αν και η δήλωση θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως αινιγματική, βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών η νέα πλατφόρμα που θα αποτελέσει αφετηρία για την EQA Sedan η οποία αναμένεται το 2024 θα φιλοξενήσει και τη νέα γενιά της A-Class η οποία αναμένεται να εξακολουθήσει να εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και δεδομένα σε συνδυασμό με κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία αλλά και ότι θα μειώσει τις εκδόσεις αμαξωμάτων της, αφήνοντας περισσότερο χώρο στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Στο προκείμενο, το δοκιμαστικό πρωτότυπο μοντέλο δείχνει να υιοθετεί μια σιλουέτα που προσεγγίζει περισσότερο την CLA παρά την τετράθυρη A-Class, μια επιλογή που προφανώς αιτιολογείται από την αεροδυναμική.

Ένας ακόμα νεολογισμός που θα φέρει μαζί της η νέα EQA Sedan είναι σημαντικές εξελίξεις σε επίπεδο ψηφιακής τεχνολογίας καθώς, νέα θα είναι και η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική καθώς, όπως έχει ανακοινώσει η γερμανική φίρμα, από το 2024 θα κάνει την εμφάνιση του το νέο infotainment ΜΒ.ΟS που προφανώς επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024