Η VW ετοιμάζει ένα νέο entry-level SUV μοντέλο για την γκάμα της το οποίο θα έχει ως αφετηρία μια νέα, βελτιωμένη πλατφόρμα αλλά και αποδοτικότερες μπαταρίες, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση δια χειρός

Φωτογραφίες: Automedia

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει το «next big thing» για την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο στο μέγεθος του Tiguan το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2025.

H παραγωγή του θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Wolfsburg όπου από το 2023 θα κατασκευάζεται επίσης και η ανανεωμένη εκδοχή του ID.3 προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για το entry-level ηλεκτρικό των Γερμανών που προς το παρόν κατασκευάζεται στα εργοστάσια του Zwickau και της Δρέσδης.

Για τους παραπάνω λόγους εξάλλου, η γερμανική φίρμα, ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 460 εκατομμυρίων ευρώ στην συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα που βρίσκεται στην παραδοσιακή έδρα της.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι το νέο SUV μοντέλο ID. θα έχει ως αφετηρία μια νέα, εξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής ΜΕΒ με την ονομασία MEB+ αλλά και θα επωφεληθεί από νέας γενιάς και τεχνολογίας μπαταρίες.

Έτσι αν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα του νέου entry-level SUV, ηλεκτρικού μοντέλου της, το γεγονός ότι οι μπαταρίες με τις οποίες θα εφοδιάζεται θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους από το 2025, προσφέρει μια αρκετά σαφή εικόνα.

Ανεξαρτήτως του ηλεκτρικού alter ego του το οποίο προφανώς θα υιοθετήσει τα διακριτικά ID. και πολύ διαφορετική σχεδίαση, το Tiguan όπως το γνωρίζουμε, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια ακόμα, νέα γενιά του η οποία έχει ήδη εντοπιστεί πολλές φορές στα πεδία δοκιμών και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr