Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν έχει αποδείξεις ότι το Ιράν παραδίδει πυραύλους στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν έχει αποδείξεις ότι το Ιράν παραδίδει πυραύλους στη Ρωσία

Συνεχίζει να παραδίδει drones

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει αποδείξεις ότι το Ιράν μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Παραδίδει drones

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να παραδίδει στη Ρωσία μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη.

Για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, ο Κίρμπι είπε ότι «ξέρουμε πως δυσκολεύεται να συνεχίσει (την παραγωγή) με αυτούς τους ρυθμούς». «Ξέρουμε ότι (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) δυσκολεύεται να αναπληρώσει ειδικά τα πυρομαχικά ακριβείας».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές εκ μέρους των Αμερικανών έρχονται σε συνέχεια των αποστάσεων, αν όχι των αδειασμάτων στην ουκρανική ηγεσία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε ξεσπαθώσει εναντίον του Ιράν με αφορμή την προμήθεια drones τη Ρωσία και μάλιστα είχε αποδώσει πολλά ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικούς στόχους στα ιρανικής προέλευσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Tο άδειασμα με τα όπλα

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ τροποποίησαν κρυφά τους προηγμένους εκτοξευτές πυραύλων Himars που έδωσαν στην Ουκρανία, προκειμένου να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ενάντια στη Ρωσία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Πρόκειται για μια προφύλαξη που η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει ότι είναι απαραίτητη για να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ευρύτερου πολέμου με τη Μόσχα.

Μάλιστα χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι «δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της».

«Όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παράσχει στην Ουκρανία όπλα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εντός της Ρωσίας.

«Ήμασταν σαφείς ότι πρόκειται για αμυντικές προμήθειες» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Νεντ Πράις, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με όσα χρειάζεται για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της ώστε να αμυνθεί.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024