Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργός Πολιτισμού Βρετανίας: «Όταν αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;

Υπουργός Πολιτισμού Βρετανίας: «Όταν αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;

Η συζήτηση, που αφορά στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, μετά και την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ην. Βασίλειο έχει πάρει νέες διαστάσεις.

Η Ντόνελαν, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ισχυρίζεται ότι η Βρετανία έχει ενεργήσει ως «θεματοφύλακας των αμφισβητούμενων αντικειμένων» και από αυτήν την άποψη τα γλυπτά προστατεύονται και είναι προσβάσιμα για χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα θα ήταν ένας «επικίνδυνος και ολισθηρός δρόμος», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για άλλες διεκδικήσεις.

Διαβάστε επίσης: Γλυπτά του Παρθενώνα: Θέμα στον Γαλλικό Τύπο οι συζητήσεις Ελλάδας και Βρετανικού Μουσείου

Συνομιλίες με Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι ο Τζορτζ Όσμπορν, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, είχε μυστικές συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πιθανή επιστροφή των γλυπτών.

«Μόλις αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Στην πρώτη της εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ως υπουργός Πολιτισμού, η Ντόνελαν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων.

Η Υπουργός Πολιτισμού απάντησε: «Μπορώ να κατανοήσω ορισμένα από τα επιχειρήματα, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε»

«Τα μουσεία και τα πολιτιστικά μας κέντρα είναι κόμβοι που οι άνθρωποι, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και οι τουρίστες, μπορούν να επισκεφθούν και που τους επιτρέπουν να μεταφερθούν σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου και σε μια διαφορετική χρονική περίοδο», σημείωσε.

Συνέχισε: «Πρόκειται για αντικείμενα για τα οποία έχουμε φροντίσει πολύ επί δεκαετίες, αν όχι και περισσότερο, τα οποία έχουμε ερευνήσει σημαντικά, τα οποία έχουμε φυλάξει. Και μόλις αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν «πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς σε ποιον να επιστρέψει αυτά τα πράγματα» αναφέροντας ότι είναι τόσο αρχαία κάποια από αυτά ώστε πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι του ανήκουν.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024