Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαμπάνης: Η ζωή του 16χρονου κρέμεται από μια κλωστή, ενώ θα μπορούσαν να το αποφύγουν

Σαμπάνης: Η ζωή του 16χρονου κρέμεται από μια κλωστή, ενώ θα μπορούσαν να το αποφύγουν

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά «Μ. Αλέξανδρος» υπογράμμισε ότι ο σοβαρός τραυματισμός του 16χρονου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί καθώς οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με ανήλικο παιδί.

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης και τα επεισόδια που γίνονται ως απάντηση στην αστυνομική βία μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά «Μ. Αλέξανδρος» Παναγιώτης Σαμπάνης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμπάνης η ζωή του ανήλικου άνδρα κρέμεται από μια κλωστή, με τους γιατρούς στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου να κάνουν ότι μπορούν για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα στο σημείο που δέχτηκε πυρά ο 16χρονος

«Προσπαθούμε να εμψυχώσουμε λίγο τους γονείς και τη γυναίκα του. Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα για το παιδί» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά «Μ. Αλέξανδρος».

Ο κ. Σαμπάνης σημείωσε πως δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί το συγκεκριμένο συμβάν, καθώς οι αστυνομικοί που έκαναν την καταδίωξη γνώριζαν ότι επρόκειτο για ένα 16χρονο, ενώ είχαν στη διάθεσή του και την πινακίδα του οχήματος.

«Έβαλε βενζίνη, δεν είχε λεφτά, έφυγε το παιδί, μπορούσαν να το αποφύγουν όλο αυτό. Ήξεραν ότι το παιδί ήταν ανήλικο, 16 χρονών, δεν έκανε κανένα έγκλημα. Δεν πλήρωσε τη βενζίνη, αλλά δεν έπρεπε να γίνει καταδίωξη, να υπάρχουν άσχημες προθέσεις, να σκοτώσουν ένα παιδάκι 16 χρονών» τόνισε και συμπλήρωσε πως μπορούσαν να το αποφύγουν, καθώς είχαν την πινακίδα του αυτοκινήτου.

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ανήλικος δέχτηκε τον πυροβολισμό ο κ. Σαμπάτης διέψευσε την αναφορά για εμβολισμό των μηχανών από το όχημα που οδηγούσε ο 16χρονος.

«Δεν χτύπησε κανένα μηχανάκι, ούτε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Προσπαθούσε να πάει στο σπίτι του και ακριβώς περνώντας τις γραμμές για να στρίψει αριστερά στον οικισμό πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στον τοίχο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο αναλαμβάνει ο Κούγιας

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά «Μ. Αλέξανδρος» σημείωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του κόσμου, απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία.

«Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι να δούμε είναι η υγεία του παιδιού. Δεν πρέπει να κάνουμε ζημιές. Πρέπει να κρατηθούμε. Κάνω έκκληση σε όλους να ηρεμήσουμε», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας έχει εκτάκτως συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να δούμε τι θα γίνει».

«Δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από το συμβάν στο Πέραμα. Επαναλαμβάνεται το ίδιο με το 16χρονο παιδάκι που κάλλιστα μπορούσαν να το αποφύγουν. Μπορούσαν, είχαν τις δυνατότητες. Δεν έκανε ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Έβαλε βενζίνη και έφυγε. Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή», κατέληξε ο κ. Σαμπάνης.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024