Επεισόδια ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ρομά διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, αστυνομικοί της ομάδας Ζ επιχείρησαν να συλλάβουν άτομα τα οποία πετούσαν πέτρες κατά περιπολικών. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 00:40, στην οδό Λαγκαδά, 200 μέτρα μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.
Πριν τα μεσάνυχτα, οικογένειες Ρομά που διαμένουν στην περιοχή των Ανθοκήπων έστησαν οδοφράγματα και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Μία ομάδα πέντε ανήλικων Ρομά απομακρύνθηκε από το σημείο που βρίσκονταν οι διαμαρτυρόμενοι και επιτέθηκε σε περιπολικά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Εκείνη τη στιγμή δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας Ζ να επέμβουν για να συλλάβουν τους ανήλικους.
Οι ανήλικοι έτρεξαν προς το οδόφραγμα για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Οι διαμαρτυρόμενοι Ρομά, βλέποντας την κίνηση των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν για να αποτρέψουν τη σύλληψη των τσιγγανόπουλων. Η ομάδα των δικυκλιστών δέχτηκε βροχή από πέτρες και μάρμαρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και ο δρόμος τελικά παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).