Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Διέρρηξαν λύκειο και «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο με χιλιάδες ευρώ

Λάρισα: Διέρρηξαν λύκειο και «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο με χιλιάδες ευρώ

Το ποσό που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 8.000 ευρώ

«Διαβασμένοι» αποδείχθηκαν οι κλέφτες που προχθές βράδυ διέρρηξαν το 6ο Λύκειο Λάρισας, αφαιρώντας μόνο το χρηματοκιβώτιο που μεταξύ άλλων – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» – περιείχε το χρηματικό ποσό που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, για την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους την ερχόμενη Δευτέρα, με προορισμό τη Ρώμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη και χωρίς να ψάξουν άλλους χώρους, πήγαν στο ντουλάπι όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και έκλεψαν.

Την κλοπή κατήγγειλε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η διεύθυνση του σχολείου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, με δεδομένο ότι το σχολείο διέρρηξαν ξανά άγνωστοι τον περασμένο Οκτώβριο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αντίθεση με τη χθεσινή διάρρηξη όπου οι κλέφτες δεν έψαξαν και δεν αναστάτωσαν κανέναν άλλο χώρο, παρά μόνο το ντουλάπι, μέσα στο οποίο βρισκόταν το μικρό σχετικά χρηματοκιβώτιο.

Ήταν… «διαβασμένοι» οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν αρχικά την πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου και παραβιάζοντας την εσωτερική είσοδο, εισήλθαν έτσι στο κεντρικό κτίριο του σχολείου. Φθάνοντας στο γραφείο του διευθυντή παραβίασαν τη διπλανή είσοδο, για να κατευθυνθούν απευθείας στο ντουλάπι όπου φυλασσόταν το μικρό χρηματοκιβώτιο με το οποίο διέφυγαν χωρίς να ερευνήσουν άλλους χώρους ή να αφαιρέσουν άλλα αντικείμενα ή να προκαλέσουν φθορές, όπως είχε συμβεί σε προηγούμενη διάρρηξη. Γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι οι δράστες γνώριζαν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, αλλά και τη θέση που φυλασσόταν, αφού δεν άνοιξαν κάποιο άλλο γραφείο παρά μόνο το συγκεκριμένο ντουλάπι.

Σημειώνεται πως το χρηματοκιβώτιο εκτός από τα χρήματα της πενθήμερης, περιείχε χρήματα για εκδρομή άλλων τάξεων ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και έγγραφα του σχολείου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανερχόταν σε περίπου 8.000 ευρώ. Τους δράστες της κλοπής αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024