Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οίνος: Ευρωπαϊκή στήριξη ζητά ο αμπελοοινικός τομέας

Οίνος: Ευρωπαϊκή στήριξη ζητά ο αμπελοοινικός τομέας

Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία από κοινού ζητούν από τις Βρυξέλλες στήριξη του τομέα οίνου

Την στήριξη του τομέα οίνου της Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, ζητούν οι διοικήσεις και οι εκπρόσωποι των τριών αυτών μεγαλύτερων παραγωγών κρασιού στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, συνεδρίασε στη Ρώμη η μεικτή επιτροπή Γαλλίας-Ιταλίας-Ισπανίας για τον αμπελοοινικό τομέα και κατέληξε στη σύνταξη κοινής επιστολής προς τις τρεις κρατικές διοικήσεις, η οποία θα εμπεριέχει τα αιτήματά τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μια κίνηση που έχει βάρος δεδομένου ότι, οι τρεις χώρες είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί κρασιού στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 85% της ευρωπαϊκής παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Αποδυναμώνονται οίνοι και αποστάγματα με γεωγραφική ένδειξη

Εστιάζοντας στην «κατάσταση της αγοράς» των κρασιών σε αυτήν την αβέβαιη περίοδο, η επιτροπή θα ζητήσει «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια εξαντλητική παρακολούθηση της εξέλιξης του κλάδου, καθώς και κοινές απαντήσεις εάν είναι απαραίτητο», αναφέρει σε κοινό δελτίο τύπου προς τις τρεις κυβερνήσεις. Με διπλωματικό τρόπο, το αίτημα επιτρέπει να αποφευχθεί ο προσδιορισμός του εάν πρόκειται για προσωρινή ενίσχυση (ενίσχυση για ιδιωτική αποθεματοποίηση, απόσταξη κρίσης κ.λπ.) ή για διαρθρωτικά μέτρα (όπως η μόνιμη εκρίζωση με πριμοδότηση εγκατάλειψης).

Όπως ενημερώνει η ΚΕΟΣΟΕ σε σχετική της ανάρτηση, ζητήθηκε ακόμα από τις Βρυξέλλες η ταχεία δημοσίευση του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού για τα συστατικά των αμπελοοινικών προϊόντων (για τη ρύθμιση της φυσικής και ψηφιακής απεικόνισης διατροφικών πληροφοριών και συστατικών), η διενέργεια μελετών επιπτώσεων για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς (ιδίως της οδηγίας για την αειφόρο χρήση φυτοφαρμάκων, SUD) και η διατήρηση των ιδιαιτεροτήτων της προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων (ιδίως όσον αφορά την επεξεργασία από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας, EUIPO).

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024