Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίλιαν Εμπαπέ: Man on a mission

Κίλιαν Εμπαπέ: Man on a mission

Ο Κίλιαν Εμπαπέ πήρε από το χέρι τη Γαλλία, την έστειλε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον βλέπει μόνο κούπα.

«Για να είμαι ειλικρινής, ο μόνος στόχος για μένα είναι να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό για μένα είναι να κερδίσω στον προημιτελικό. Αυτό ονειρεύομαι.

Το μόνο πράγμα που ονειρεύομαι είναι το επόμενο ματς. Για αυτό ήρθα εδώ. Ήρθα για να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν ήρθα για να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα ή το Χρυσό Παπούτσι», δήλωσε ο Κίλιαν Εμπαπέ ακριβώς μετά το τεράστιο παιχνίδι που έκανε με την Πολωνία στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Μουντιάλ.

Μια εμφάνιση, 100% Κίλιαν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια μέσα στη σεζόν και ουσιαστικά πήρε τους «τρικολόρ» από το χέρι και τους… έστειλε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα βρουν μπροστά τους, την Αγγλία.

Ο 24χρονος σούπερ σταρ έχει ήδη καταφέρει να «χτίσει» ένα «θρυλικό» legacy στα Παγκόσμια Κύπελλα, μέσα σε… μιάμιση έκδοση. Στο δεύτερο Μουντιάλ που συμμετέχει, ο Εμπαπέ έχει καταφέρει να φτάσει συνολικά τα 9 γκολ, αφήνοντας πίσω του στη σχετική λίστα, ονόματα όπως οι Τιερί Ανρί, Νεϊμάρ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Λουίς Σουάρες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ριβάλντο και Κέμπες.

Παράλληλα, με τις δύο απίθανες γκολάρες που πέτυχε απέναντι στους Πολωνούς, ο Εμπαπέ κατάφερε να γράψει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα πέντε νοκ άουτ γκολ στα Μουντιάλ, μετά τον Πελέ, ενώ έγινε και ο νεότερος ποδοσφαιριστής γενικότερα που φτάνει τα 9 γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Όλα αυτά, έχοντας ήδη γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εκεί ο Εμπαπέ έγινε ο νεότερος παίκτης μετά τον Πελέ που σκοράρει σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ, όντας 187 ετών, αλλά και ο νεότερος που πετυχαίνει γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Πελέ.

Τα επιτεύγματα του Εμπαπέ με την εθνική του ομάδα, τον καθιστούν ήδη στους κορυφαίους ever. Βρίσκεται στο -5 από την κορυφή των σκόρερ όπου βρίσκεται ο Κλόσε, έχοντας μπροστά του σίγουρα δύο διοργανώσεις ακόμα. Φυσικά, έχει και στις… πλάτες του ήδη μια κατάκτηση, κάτι που του δίνει ακόμα περισσότερο… boost εν όψει και της συνέχειας…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024