Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: «Τώρα πρέπει να κάνω το βήμα παραπάνω»

Τσιτσιπάς: «Τώρα πρέπει να κάνω το βήμα παραπάνω»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τους στόχους του τη σεζόν που έρχεται, για τα social media, αλλά και για τον… κινηματογράφο.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο «Tennis Magazin» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να μιλά για τους στόχους που τη νέα σεζόν, για την αναγνωρισιμότητά του, αλλά και τον Πατρίκ Μουράτογλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην σχέση του με τα social media, αλλά και για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο όταν ολοκληρωθεί η καριέρα του.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: 

Για την αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα: «Έχω μια ιδέα, αλλά όπως γνωρίζετε δεν ζω πια στην Ελλάδα, οπότε δεν το βιώνω καθημερινά. Περνάω πολύ λίγο χρόνο στην πατρίδα μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Όλα ξεκίνησαν μετά τον τελικό της Βαρκελώνης το 2018, μετά ξαφνικά το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Μετά ακολούθησε ο τελικός στο Τορόντο και επίσης συνεισέφεραν και οι επιτυχίας της Μαρίας (Σάκκαρη). Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το άθλημα που έπαιζε ο περισσότερος κόσμος, εξαιτίας των lockdown. Όλος ο κόσμος έπαιζε τένις και όλος ο κόσμος έβλεπε τένις.

Στην Αθήνα ή στα προάστια δεν είναι εύκολο να περπατάω για να είμαι ειλικρινής. Προέρχομαι από μια περιοχή με 15.000 κατοίκους και υπάρχει μια ξεχωριστή σύνδεση με το μέρος αυτό, γιατί εκεί μεγάλωσα και έπαιξα για πρώτη φορά τένις.

Όταν είμαι στην Ελλάδα όλοι με αναγνωρίζουν και υπάρχει έντονος ενθουσιασμός. Στο τέλος της ημέρας όμως είναι κόσμος που με στηρίζει, οπότε καταλαβαίνω αυτόν τον ενθουσιασμό, παρότι στην Αθήνα σίγουρα μπορεί να γίνει κουραστικό και γι’ αυτό θα αποφύγω να πάω στο κέντρο».

Για τους στόχους του: «Σε αυτό τη φάση της καριέρας μου ο πήχης είναι πολύ ψηλά, όσον αφορά τη θέση μου στην κατάταξη, αλλά και τα Grand Slams. Τώρα πρέπει να κάνω αυτό το βήμα παραπάνω το οποίο δεν έχω καταφέρει να κάνω μέχρι στιγμής. Πέρσι είχα φτάσει πολύ κοντά, ήμουν στο Νο.3, αλλά ο τραυματισμός μου στον αγκώνα το Νοέμβριο με πήγε λίγο πίσω. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω εκεί, αλλά βεβαίως θέλω να ανεβώ και ψηλότερα, στο Νο.2 και στο Νο.1».

Για τις συζητήσεις του με τον Πατρίκ Μουράτογλου: «Συζητάμε συνεχώς με τον Πατρίκ και είμαι ένας επιθετικογενής παίκτης που ανεβαίνει στο φιλέ και ψάχνει τον winner, δεν μου αρέσει να περιμένω τον αντίπαλο να κάνει λάθος. Επίσης δεν μου αρέσει να είμαι σε αμυντική θέση από την οποία πρέπει να απεγκλωβιστώ. Αλλά ταυτόχρονα, δεν θέλω ούτε να είμαι ο παίκτης που χτυπάει κάθε μπάλα με όλη του τη δύναμη. Προσπαθώ να παίζω έξυπνα. Μπορώ να βελτιωθώ πολύ στο φιλέ, γι’ αυτό και παίζω συχνά διπλά, ενώ υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και στο σερβίς μου. Τα τελευταία 2-3 χρόνια βελτιώνω συνεχώς τα ποσοστά μου στο σερβίς».

Για την σχέση του με τα social media: «Τα social media έχουν να προσφέρουν θετικά πράγματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αλληλεπίδρασης, σε ποιον δεν αρέσει αυτό; Προσπαθώ ωστόσο να μην περνάω πολύ χρόνο σε αυτά, γιατί σε πιέζουν πνευματικά, μπορούν να γίνουν εθιστικά και αυτό δεν είναι υγιές. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη δημιουργική μου πλευρά στα social media, να γράφω, να μοιράζομαι φωτογραφίες και βίντεο. Μου αρέσει να μπορώ να εκφράσω τις απόψεις μου και να συμμετέχουν οι followers μου».

Για το ότι μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ενδέχεται να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο: «Νομίζω πως όλοι οι ταλαντούχοι άνθρωποι θέλουν να είναι δημιουργικοί. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι ταλαντούχος, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι.

Έχω πολλά ενδιαφέροντα και προσπαθώ πάντα να βρίσκω τον δρόμο μου και να ξεχωρίζω. Η δημιουργία ταινιών θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό επάγγελμα στο μέλλον. Θα ήταν ωραίο να ακολουθήσω μια καριέρα ως σκηνοθέτης, ως ηθοποιός ή ως παραγωγός. Αυτή τη στιγμή όμως έχω άλλες προτεραιότητες και δεν έχω χρόνο για να σκέφτομαι τέτοια πράγματα».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024