Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βορράς εξακολουθεί να τον πληγώνει

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βορράς εξακολουθεί να τον πληγώνει

Στοχευμένες περιοδείες Τσίπρα στη βόρεια Ελλάδα.

Χθες ήταν το Κιλκίς και προχθές οι Σέρρες και η Πέλλα. Την εβδομάδα που έρχεται θα είναι η Φλώρινα και η Καστοριά. Είναι προφανές πως οι στοχευμένες περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα έχουν και λόγο και νόημα. Είναι τα κενά, οι δυσκολίες διείσδυσης, ο βαθμός επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εν λόγω βόρειες περιοχές.

Μια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την προεκλογική κούρσα να φτιάξει δεσμούς με τους πολίτες των νομών αυτών που κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών σε μεγάλο βαθμό έχασε.

Εδώ προφανώς πεδίο άσκησης πολεμικής στην κυβέρνηση είναι και άλλα φλέγοντα θέματα όπως η ενέργεια ή η ακρίβεια. Αν και αντίπαλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απλώς την κυβερνώσα παράταξη αλλά και ένα μέρος του πιο δεξιού ακροατηρίου που ναι μεν δυσαρεστείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν κατευθύνεται δομικά στην Κουμουνδούρου.

Προβληματισμός για τα… βόρεια

Στα βόρεια ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει όλα του τα αφηγήματα και έχει σε διάταξη όλα του τα στελέχη, ενώ στο σκανάρισμα των επιτελών του Τσίπρα είναι και η Θράκη, εξόχως ευαίσθητη περιοχή στα εθνικά θέματα. Δοκιμάζει όμως και θα δοκιμάσει ανά νομό και τα ειδικά θέματα, όπως για παράδειγμα την απολιγνιτοποίηση στη Φλώρινα.

Μια ακόμη ανάγνωση που κάνουν στελέχη της Κουμουνδούρου είναι πως οι εν λόγω νομοί έχουν τη δική τους σημασία για την εκλογική έκβαση, αφού είναι κρίσιμοι για τη συσπείρωση της παραδοσιακής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιμονή στα βόρεια δεν αναιρεί πως σύντομα θα δούμε και μια ειδική επίσης στρατηγική για τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου επίσης υπάρχει η εκτίμηση πως ο κόσμος πλήττεται ευρέως και με ένταση από τις πολλαπλές επιπτώσεις του πληθωρισμού ή της ενεργειακής κρίσης αλλά και επειδή εδώ καταγράφονται ποσοστά εκλογικής αποχής, κρίσιμα για τη μεταβολή του συσχετισμού δύναμης.

Οι όλες πάντως περιοδείες δένονται και το θέμα «ανάκτησης της αξιοπιστίας» του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί το μεγάλο και δύσκολο στοίχημα των ημερών.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024