Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμια: Νέες θέσεις για διδάσκοντες

Πανεπιστήμια: Νέες θέσεις για διδάσκοντες

Το 65% των νέων 400 θέσεων μελών ΔΕΠ, θα καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις αφυπηρετήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Τετρακόσιες θέσεις μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) «μοιράζει» στα πανεπιστήμια της χώρας το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να ενισχυθεί το δυναμικό τους και να καλυφθούν οι συνταξιοδοτήσεις και αφυπηρετήσεις διδασκόντων των προηγούμενων ετών.

Έτσι, το 65% των νέων 400 θέσεων μελών ΔΕΠ, θα καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις αφυπηρετήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2021-22 και το υπόλοιπο 35% θα δοθεί στα πανεπιστήμια με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία προσδιορίζει με την δική της πολιτική η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Τα κριτήρια αυτά είναι το μέγεθος του κάθε Ιδρύματος, ο αριθμός προπτυχιακών φοιτητών, αριθμός εξαμήνων α’ κύκλου σπουδών, αναλογία προπτυχιακών φοιτητών προς διδάσκοντες, ο αριθμός θέσεων μελών ΔΕΠ που έχουν μείνει κενές χωρίς να αναπληρωθούν.

Όπως είναι φυσικό, από τις θέσεις αυτές, την «μερίδα του λέοντος» την πήραν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (63 θέσεις πανεπιστημιακών) και το πανεπιστήμιο Αθηνών (62 θέσεις). Ακολούθως, 36 θέσεις «παίρνει» το πανεπιστήμιο Πάτρας, 26 το Διεθνές πανεπιστήμιο Ελλάδος (υπό το όνομα του οποίου ενοποιήθηκαν προ τριετίας 3 πρώην ΤΕΙ), 24 το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 23 το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 20 το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παίρνει 19 θέσεις νέων μελών ΔΕΠ, το Δημοκρίτειο Θράκης 17 θέσεις, τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Κρήτης και Πάντειο από 12, το πανεπιστήμιο Αιγαίου 10 και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας λιγότερες των 10 θέσεων νέων διδασκόντων.

Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων θα μοιράσουν αυτές τις θέσεις μεταξύ των τμημάτων τους και με βάση τις ανάγκες τους, κάτι που θα οδηγήσει σε σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, κατανέμονται 68 θέσεις μελών ειδικού εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού (ΕΤΕΠ-ΕΔΙΠ-ΕΕΠ), ενώ έχει εξαγγελθεί και η κατανομή νέων θέσεων για διοικητικούς υπαλλήλους.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024