Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κροατία – Βέλγιο 0-0: Τι έχασες ρε Λουκάκου, αποκλεισμός-σοκ για τους «κόκκινους διαβόλους»

Κροατία – Βέλγιο 0-0: Τι έχασες ρε Λουκάκου, αποκλεισμός-σοκ για τους «κόκκινους διαβόλους»

Απίθανο κάζο για το Βέλγιο! Ο Ρομέλου Λουκάκου έχασε τα… άχαστα (0-0) και η παρέα του Κέβιν Ντε Μπρόινε αποχαιρέτησε το Μουντιάλ. Στους «16» η Κροατία.

Ολοκληρώθηκε το μεγαλοπρεπές… φιάσκο για το Βέλγιο! Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήγαν με όνειρα στο Κατάρ, αλλά, τελικά, αποχαιρετούν το Μουντιάλ από τη φάση των ομίλων. Η Κροατία τσίμπησε τον βαθμό (0-0) από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τσεκάροντας ως δεύτερη το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Η πρόκριση της παρέας των Βίντα (δεν αγωνίστηκε) και Λιβάγια, είχε την «ευγενική χορηγία» του Ρομέλου Λουκάκου, που σπατάλησε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για το Βέλγιο. Ο επιθετικός της Ίντερ ήταν ο μοιραίος, υπογράφοντας το τέλος εποχής για την «χρυσή» φουρνιά των «κόκκινων διαβόλων».

Το κάζο είναι μεγάλο για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που επιστέφει στη χώρα της με σκυμμένο το κεφάλι. Τα… καμπανάκια ήχησαν από την πρώτη αγωνιστική για το Βέλγιο, που απογοήτευσε στα γήπεδα του Κατάρ.

Από την άλλη, η Κροατία, συνεχίζει ακάθεκτη. Μετά την απίθανη πορεία στο Μουντιάλ της Ρωσίας (φιναλίστ), η αρμάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έκλεισε θέση για τους «16» και περιμένει τον αντίπαλό της από τον 5ο όμιλο (πιθανότατα με Ισπανία).

Η Κροατία μπήκε με άγριες διαθέσεις στο ματς και στο πρώτο λεπτό, ο Πέρισιτς έφυγε από δεξιά, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω. Το Βέλγιο απάντησε στην ευκαιρία λίγο αργότερα, όταν ο Μέρτενς έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Καρασκό κοντρόλαρε και πλάσαρε στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Γιουράνοβιτς έδωσε με τάκλιν.

Στο 13’ οι «κόκκινοι διάβολοι» έφυγαν στην κόντρα, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε κάθετα στον Μέρτενς που από ιδανικό σημείο πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 17’ οι Κροάτες κέρδισαν αρχικά πέναλτι για πάτημα του Καρασκό στον Κράμαριτς, αλλά ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του αφού τσέκαρε τη φάση και το VAR.

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνεθ έκανε ακόμα πιο επιθετικό το Βέλγιο, ρίχνοντας στη μάχη τον Λουκάκου. Μια κίνηση, που όμως δεν τον δικαίωσε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν και στο 49′ ο Ντε Μπρόινε σέντραρε από δεξιά, ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Λιβάκοβιτς είπε «όχι». Στο 54’ ο Μπρόζοβιτς έκανε το σουτ στη κίνηση λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουρτουά έπεσε κι έδιωξε και στο ίδιο λεπτό, ο Μόντριτς απείλησε μέσα από την περιοχή με τον γκολκίπερ της Ρεάλ να κατεβάζει ξανά ρολά.

Στο 60ο λεπτό η σκυτάλη πέρασε στον Καρασκό, που έκανε τρομερή ενέργεια και πλασέ από κοντά, με τον Λιβάκοβιτς  να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα στρώθηκε στον Λουκάκου που σε κενό τέρμα κατάφερε να σημαδέψει το δοκάρι, ενώ στο 62’ ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο επιθετικός της Ίντερ αστόχησε με κεφαλιά από κοντά.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του Λουκάκου συνεχίστηκε στο 87’, με τον Μενιέ να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον έμπειρο φορ να αστοχεί με προβολή.

Η τελευταία τεράστια ευκαιρία του Βελγίου, έφερε και πάλι την υπογραφή του Λουκάκου. Σέντρα του Αζάρ από δεξιά, η μπάλα πάνω από τον Λιβάκοβιτς, αλλά ο 29χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενό τέρμα με το στήθος.

Κάπως έτσι, η Κροατία πήρε τον δρόμο για τους «16» και το Βέλγιο το… αεροπλάνο της επιστροφής.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Σόσα, Γκβάρντιολ, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (90+2’ Μάιερ), Πέρισιτς, Κράμαριτς (64’ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64’ Πέτκοβιτς)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Φερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Ντεντόνκερ (72’ Ντοκού), Μενιέ (87’ Ε.Αζάρ), Βίτσελ, Καστάιν, Καρασκό (72’ Τίλεμανς), Μέρτενς (46’ Λουκάκου), Ντε Μπρόινε, Τροσάρ (59’ Τ.Αζάρ)

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024