Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Ζημιές και προβλήματα από την Άριελ - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: Ζημιές και προβλήματα από την Άριελ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Συναγερμός για την κακοκαιρία Άριελ

Συνεχίζει να σαρώνει την χώρα η κακοκαιρία ARIEL, αφήνοντας πίσω της προβλήματα και ζημιές και απειλώντας με με  ισχυρές καταιγίδες, που θα πλήξουν και την Αττική. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, με την ΕΜΥ,  να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων επισημαίνοντας πως τις επόμενες ώρες απαιτείται προσοχή  στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Προβλήματα ήδη έχουν προκληθεί σε Θεσσαλονίκη, Σκόπελο, Κύμη Εύβοιας, ενώ έκλεισε η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων.

Καταστροφές και προβλήματα από την Άριελ

Στις 4:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε πτώση βράχων  στο ύψος του 47ου χλμ στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα προς Αθήνα. Δύο ΙΧ προσέκρουσαν στους βράχους, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές. Για το λόγο αυτό η Τροχαία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο Κινέττας ως τον κόμβο Μεγάρων.

Επίσης, χθες, τέσσερις πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πλημμύρισαν σπίτια στη Σκόπελο

Σοβαρά προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου προκάλεσαν οι επί 72 ώρες έντονες βροχοπτώσεις στο νησί όπως δήλωσε στον Σκάι ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.

Ανέφερε ότι έπεσαν μεγάλα ύψη βροχής, με αποτελέσματα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια στην περιοχή του Κάστρου.

Πρόσθεσε ότι όλα τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Και στην Πιερία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν τους Δήμους Κατερίνης και Δίου Ολύμπου να αποφασίσουν την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων για σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Τετάρτη στάλθηκε μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου.

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Θεσσαλονίκης

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη είναι οι δυνατές ριπές ανέμου και η βροχόπτωση.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η Άριελ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καιρός θα είναι έχει βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα σε η Εύβοια, οι Σποράδες, η Αττική, η Βοιωτία, η Ανατολική Στερεά, η Ανατολική Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, της ΕΜΥ, η  κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

 Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες και στην Αττική

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024