Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Αριελ: Πού θα χτυπήσουν σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Στο «κόκκινο» και η Αττική

Κακοκαιρία Αριελ: Πού θα χτυπήσουν σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Στο «κόκκινο» και η Αττική

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα αναμένεται να σημειωθούν επεισόδια βροχόπτωσης κατηγορίας 4 με ανώτερη βαθμίδα 5 και την Αττική να περιλαμβάνεται στις περιοχές που θα επισκεφθεί η Αριελ μέσα στη νύχτα

Έντονα και ίσως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σαρώσουν πολλές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες με σφοδρές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχόπτωσης. Η Αριελ αναμένεται να «επισκεφθεί» και την Αττική τις νυχτερινές ώρες με ισχυρές βροχοπτώσεις και στην πόλη της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo αναμένεται να σημειωθούν επεισόδια βροχόπτωσης κατηγορίας 4 (πολύ σημαντική) με ανώτερη την κατηγορία 5 (ακραία).

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποιήθηκε το 112 – Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις

Ειδικότερα

1) Έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 01/12 τα ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας, τη Χαλκιδική και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Κατά το ίδιο διάστημα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί ο σχετικός προγνωστικός χάρτης συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 01/12.

2) Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 01/12 στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 01/12.

3) Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/12, στην Κεντρική και Ανατολική, Μακεδονία, στη Θράκη, στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κατά τόπους στην Κρήτη.

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024