Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Κούρτης: Ο τενόρος που έθεσε υποψηφιότητα για τη Eurovision - Όσα πρέπει να ξέρουμε για εκείνον

Βασίλης Κούρτης: Ο τενόρος που έθεσε υποψηφιότητα για τη Eurovision – Όσα πρέπει να ξέρουμε για εκείνον

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών. Στην καριέρα του έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές

Ο Βασίλης Κούρτης είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους υποψήφιους για την διεκδίκηση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στη Eurovision 2023.

Ο 28χρονος τενόρος το πρωί της Πέμπτης (1/12) μίλησε στην εκπομπή «Breakfast @Star» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μουσικές σπουδές του, στην καλλιτεχνική του πορεία, στην απόφαση του να λάβει μέρος στον μουσικό διαγωνισμό, αλλά και στην πρόταση που κατέθεσε στην ΕΡΤ, ελπίζοντας να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ τον Μάιο.

«Eurovision πάντα βλέπαμε στο σπίτι γιατί είναι το μεγαλύτερο μουσικό event στον κόσμο τηλεοπτικά αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να δηλώσω συμμετοχή λόγω και του είδους που υπηρετώ. Μου έγινε όμως αυτή η πρόταση τον Μάϊο…Άκουσα το τραγούδι και είπα κατευθείαν ναι. Είναι μπαλάντα αλλά είναι σύγχρονο και ρυθμικό», είπε αρχικά.

Όσο για το τι του είπε ο καλός του φίλους και συνεργάτης, Μάριος Φραγκούλης, γι΄ αυτή του την απόφαση, ο ίδιος αποκάλυψε ότι τον παρότρυνε να το κάνει αν έχει ένα τραγούδι που τον αντιπροσωπεύει καθώς θα του δοθεί μια μεγάλη ευκαιρία να τον μάθει περισσότερος κόσμος.

Δείτε τη συνέντευξή του

Ποιος είναι ο Βασίλης Κούρτης

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου ενώ παρακολουθούσε και μαθήματα πιάνου. Το 2013 παρακολούθησε Master Class κλασικού τραγουδιού στο Μιλάνο.

Στην ηλικία των 19 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο για να συνεχίσει εκεί τις σπουδές του στη μουσική. Συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο «Giles Foreman Center for Acting», μαθήματα φωνητικής με τον Mark Meylan και μαθήματα χορού στα «Pineapple Studios» με την Maria Yacoob.

Ο Βασίλης Κούρτης έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, μεταξύ άλλων, με την Ορχήστρα Camerata «Armonia Atenea» στο «The Beatles Tribute Project».

Το «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016), ο «Ερωτόκριτος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017) και το πρωτότυπο μιούζικαλ «Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς όπου πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Starbuck (2020), είναι μόνο κάποιες από τις παραγωγές του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024