Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας για την ακρίβεια, τόνισαν πως «όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών».

«Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας», δήλωσαν από κοινού η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας πως «η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα μας για έναν ακόμη μήνα, καθώς για το Νοέμβριο ανέρχεται στο 9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει στην οικονομία η ακρίβεια – Απίστευτος ο πρώτος λογαριασμός

Στη χώρα μας, οι συνέπειες της κρίσης «είναι ακόμα πιο δραματικές», ανέφεραν χαρακτηριστικά, «καθώς η έκρηξη της ακρίβειας συνοδεύεται με καθήλωση των εισοδημάτων», όπως σημείωσαν, προσθέτοντας ότι «2 στους 3 πολίτες έχουν μειώσει ήδη την κατανάλωση ρεύματος και 1 στους 2 τις δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής», όπως καταγράφεται σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο», δήλωσαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσαν πως «όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών».

Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας με επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και τα τρόφιμα, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών, πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά. Και βέβαια ουσιαστική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Η πολιτική αλλαγή δεν είναι ζήτημα κομματικού ανταγωνισμού, είναι όρος κοινωνικής επιβίωσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr