Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός εξελίσσεται σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας»

Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός εξελίσσεται σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας»

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό σε ομιλία του σε συνέδριο, να προχωρήσει στον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ελληνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον». Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Λονδίνο φαίνεται να ξεκλειδώνει άμεσα και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, τύπου Predator.

«Να ορίσει ημερομηνία εκλογών» ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη, είναι γέννημα θρέμμα Μητσοτάκη» και παρατήρησε πως αυτό που μπορεί να συγκρίνει κανείς διαχρονικά σε επίπεδο διακυβέρνησης είναι «το πως ζει μια οικογένεια σήμερα στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:  «Παράθυρο» στις 8 Δεκεμβρίου για τη μάχη κορυφής στη Βουλή  

«Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο»

Στο ίδιο πλαίσιο, «χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και επισήμανε πως «μια προοδευτική και αποτελεσματική πολιτική κατά της ακρίβειας πρέπει να έχει τριπλή στόχευση:

α) Να παρεμβαίνει στην λειτουργία των αγορών αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και διευκολύνοντας τον ρόλο των ανεξάρτητων αρχών ώστε να εξαφανιστεί η αισχροκέρδεια και ο υπερβάλλων εγχώριος πληθωρισμός,

β) Να επαναφέρει τον δημόσιο χαρακτήρα των εταιρειών κοινής ωφέλειας (πχ ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ) που μπορούν να δράσουν εξισορροπητικά στην λειτουργία της αγοράς και να αξιοποιηθούν ως εργαλεία προώθησης δημόσιων πολιτικών με στόχο την στήριξη του συνόλου της οικονομίας.

γ) Να προωθεί αναδιανεμητικούς μηχανισμούς φορολογώντας τα υπερκέρδη ώστε να στηρίζει με δημοσιονομικά μέτρα τα νοικοκυριά και τους πλέον αδύναμους».

«Ο πρωθυπουργός εξελίσσεται σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ακόμα τον «φόβο ότι ο πρωθυπουργός εξελίσσεται σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας», καλώντας τον να προσέλθει στη Βουλή, αλλά και να προκηρύξει τις εκλογές. «Ο Πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από ασφάλεια και δικαιοσύνη παντού», ενώ εστιάζοντας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις τράπεζες να μην δίνουν ρευστότητα αλλά να έχουν κέρδη 1 δις η καθεμία από τις αυξήσεις στα επιτόκια χορηγήσεων», όπως είπε. Επιπλέον, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως «απαραίτητη» τη ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με κούρεμα οφειλής, καταλήγοντας πως «η μισή Ελλάδα χρωστάει».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024