Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τιμητική εκδήλωση για τον τέως βουλευτή Στέλιο Ματζαπετάκη

Τιμητική εκδήλωση για τον τέως βουλευτή Στέλιο Ματζαπετάκη

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Τιμητική εκδήλωση για τον τέως βουλευτή Ηρακλείου, Στέλιο Ματζαπετάκη, διοργανώνουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στην «αίθουσα Πολιτισμού» του Δημαρχείου στα Πεζά, Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Στην τελετή ο Στέλιος Ματζαπετάκης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και επίτιμος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Για τον Στέλιο Ματζαπετάκη θα μιλήσουν:

Ρούσσος Κυπριωτάκης, τέως Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων.
Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής Κέντρου Διαδικτυακών μαθημάτων «Mathesis».
Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη συμμετοχή της η διεθνούς φήμης πιανίστρια Αλεξία Μουζά.

Κέρασμα θα προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Στέλιος Ματζαπετάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι συνταξιούχος φαρμακοποιός.

Θήτευσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος από το 1978 δημοτικός σύμβουλος, ενώ το 1986 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου. Αναμείχθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή και από το 1989 ως το 2004 εκλέχτηκε τέσσερις φορές βουλευτής Ηρακλείου. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα σε θέματα υγείας και στον τομέα των αποδήμων, ενώ καλλιέργησε στενές σχέσεις με την Κίνα διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προώθηση και εξαγωγή του κρητικού ελαιόλαδου.

Το 2007 αποσύρθηκε από την πολιτική και έκτοτε ασχολείται κυρίως με θέματα πολιτισμού, δραστηριοποιούμενος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο οποίο υπήρξε μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου από το 2012. Από το 2013 έως το  2017 διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όταν ανέλαβε την προεδρία του Δ.Σ. του Μουσείου, έθεσε ως στόχο ζωής την επίλυση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του,  διαβλέποντας ότι μόνο μια μόνιμη λύση μπορούσε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Στη μακρά και δύσκολη πορεία ανεύρεσης χορηγίας ή συνδυασμού χορηγιών, βρέθηκε αίσιο τέλος, όταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης απεδέχθη την πρόταση Ματζαπετάκη και έδωσε μια μεγάλη ανάσα στο Μουσείο. Έχοντας εξασφαλίσει την επιβίωση του Μουσείου για πολλά χρόνια αλλά και μια υπόσχεση για στήριξη δράσεων εξωστρέφειας από τον χορηγό, ο Στέλιος Ματζαπετάκης έστρεψε την προσπάθειά του στη στελέχωση του Μουσείου με επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό που θα μπορούσε να στηρίξει νέα προγράμματα τα οποία θα απευθύνονταν στη νεολαία αλλά και στον ευρύτερο πληθυσμό, καθώς και σε δράσεις πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα επεδίωξε τη σύσφιξη των σχέσεων των βασικών φορέων υποστήριξης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

Το Μουσείο, με τη στιβαρή ηγεσία του Στέλιου Ματζαπετάκη, άνοιξε νέους δρόμους παρεμβάσεων. Έφερε πιο κοντά την τοπική κοινωνία της Μυρτιάς στο Μουσείο και ενέπνευσε και άλλα δυναμικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας να το αγκαλιάσουν και να προσφέρουν εθελοντικά έργο υποστήριξης στις δράσεις του. Η προσφορά του τόσο στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη όσο και στην τοπική κοινότητα της Μυρτιάς, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων   είναι μεγάλη και διαχρονική. Με την εκδήλωση αυτή ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη δηλώνουν έμπρακτα τη μεγάλη ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο του Στέλιου Ματζαπετάκη για τη σπουδαία και διαχρονική προσφορά του.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024