Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στον Κολωνό: Πολυοργανική ανεπάρκεια παρουσιάζει ο 5χρονος - Η απεγνωσμένη κλήση στο ΕΚΑΒ

Φωτιά στον Κολωνό: Πολυοργανική ανεπάρκεια παρουσιάζει ο 5χρονος – Η απεγνωσμένη κλήση στο ΕΚΑΒ

Η κατάστασή του 5χρονου αγοριού, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα, όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες, ήπαρ.

Μονάχα σε ένα θαύμα βασίζει τις ελπίδες της, η οικογένεια του 5χρονου αγοριού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Αττικόν, μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής.

Σε θαύμα ελπίζουν και οι θεράποντες γιατροί, καθώς, το παιδί είναι σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ. Το αγοράκι παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα, όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες, ήπαρ, όπως μεταδίδει το MEGA.

Γιατροί της ΜΕΘ ανέφεραν πως επειδή τα παιδιά συνήθως έχουν δυνάμεις σε σχέση με τους ενήλικες, πάντα προσβλέπουν σε ένα θαύμα. Όλα θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόσο έμεινε ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 5χρονου αγοριού

«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να »θαύμα» μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…» ήταν σπαρακτική πρώτη δήλωση της μητέρας, του παιδιού που χαροπαλεύει στη ΜΕΘ.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο πατέρας του παιδιού φέρεται να ήταν ξαπλωμένος και να κοιμόταν, ενώ η μητέρα είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου μπαμπά βοήθεια, βοήθεια στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω φλόγες και έχω ενάμιση λίτρο του νερού πολύ λίγο μισό λίτρο. Τι να σβήσει αυτό δεν μου κόψε να πάρουμε κουβέρτα να τυλίξω τον καναπέ προσπάθησα να δω τι γίνεται ανεβάζω. Τώρα βλέπω το μικρό έξω. Έτσι κατάλαβα τι έγινε ρε παιδί μου. Ποιος άλλος είναι μέσα που λέει το παιδί πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου έτσι έχω πρόβλημα με τη μέση και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών, στο star.

Σε βάρος του 45χρονου πατέρα, που συνελήφθη από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, ασκήθηκε ποινική δίωξη, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η απεγνωσμένη κλήση των Πυροσβεστών στο ΕΚΑΒ

Ο Παναγιώτης Μπούσιος εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς.

Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται…» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα και οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024