Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας - Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας – Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Ο πατέρας κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής.

Ο άνδρας, που βρέθηκε σε κατάσταση μέθης την ώρα της πυρκαγιάς, οδηγείται στον Εισαγγελέα, κι ενώ το πεντάχρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα, είναι διασωληνωμένο και δίνει μάχη για το ζωή του.

Δεν έπεισε ο πατέρας και συνελήφθη

Ο πατέρας του παιδιού κλήθηκε ξανά για κατάθεση το πρωί της Δευτέρας, για να δώσει νέες εξηγήσεις για τα αίτια κάτω από τα οποία ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνού αλλά δεν έπεισε και συνελήφθη. Κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο άνδρας που φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Χαροπαλεύει το 5χρονο παιδί

Εν τω μεταξύ, μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 5χρονο αγόρι, το οποίο έβγαλε η πυροσβεστική από το διαμέρισμά του, χωρίς τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Αττικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Το άλλο παιδί, ένα 7χρονο αγόρι διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο «Αγία Σοφία». Υπήρχε και ένα τρίτο παιδί, ένα 12χρονο, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όχι από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά από κάποιο άλλο άτομο.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έλεγχος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως η φωτιά να προήλθε από αναμμένο μάτι κουζίνας.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Η εστία της φωτιάς ήταν δίπλα στο δωμάτιο όπου βρέθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του ο 5χρονος. Οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν ότι ο πατέρας των παιδιών, όντας μεθυσμένος, κοιμόταν με ένα από τα τρία παιδιά στο κρεβάτι του. Ο 5χρονος φαίνεται να ήταν μόνος σε κρεβάτι άλλου δωματίου και ο 7χρονος αδερφός του ενδέχεται να έπαιζε με αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Η μια εκτίμηση της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το newsit.gr, είναι πως ο 7χρονος ίσως, παίζοντας με τον αναπτήρα, να ξεκίνησε μια μικρής έκτασης φωτιά σε διάδρομο του σπιτιού. Το δεύτερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από την κουζίνα, αφού βρέθηκε ένα μαγειρικό σκεύος εκεί και θα εξεταστεί από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Η μητέρα των παιδιών δεν ήταν στο διαμέρισμα όταν έγιναν όλα αφού, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δουλεύει ταξί και πολλά βράδια, λείπει με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι είτε με τον πατέρα τους είτε μόνα τους.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024