Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS6 και RS7 Performance: Αναβάθμιση ισχύος

Audi RS6 και RS7 Performance: Αναβάθμιση ισχύος

H Audi συνεχίζει να ενισχύει τις εκδόσεις που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της, εφαρμόζοντας την «συνταγή» performance στα RS6 και RS7 που προσφέρουν ακόμα υψηλότερη ισχύ και αποκτούν πρόσβαση σε ακόμα πιο γενναιόδωρο εξοπλισμό

Η γερμανική φίρμα ανεβάζει τους τόνους στις ήδη αξιοπρόσεκτες RS εκδόσεις των A6 και A7, εξασφαλίζοντάς τους επιπλέον ισχύ ως απόρροια της «μεταχείρισης» performance αλλά και ενισχύοντας το εξοπλιστικό τους παλμαρέ.

Ειδικότερα, αμφότερες οι εκδόσεις performance επωφελούνται από επιπλέον 30 ίππους και 50 Nm ροπής σε σχέση με τις «απλές» RS χάρη σε στοχευμένες αναβαθμίσεις στον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων.

Η κίνηση εξακολουθεί, φυσικά, να μεταδίδεται καις τους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του γνωστού αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Ως αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 2/10 του δευτερολέπτου λιγότερα, απαιτώντας 3,4 δευτερόλεπτα με τη συνδρομή του launch control.

Επίσης, αυξημένη είναι και η μέγιστη ταχύτητα η οποία διαμορφώνεται σε 280 χλμ./ώρα. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο οδηγός θέλει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών των σχέσεων, η Audi έχει προσθέσει ένα δείκτη αλλαγής στον ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος βοηθά τον οδηγό να κάνει τις αλλαγές στον ενδεδειγμένο χρόνο.

Υπό το πιο σκεπτικό μιας πιο συμμετοχικής εμπειρίας, η Audi έχει επίσης μειώσει την ποσότητα της ηχομόνωσης ανάμεσα στον κινητήρα και στο εσωτερικό, στοιχείο που παράλληλα συμβάλλει και στην μείωση του συνολικού βάρους κατά οκτώ κιλά.

Στον εξοπλισμό των δύο μοντέλων περιλαμβάνονται ως standard τροχοί 22 ιντσών σε ματ-γκρι φινίρισμα, ενώ η ίδια απόχρωση επεκτείνεται και στις λεπτομέρειες του αμαξώματος. Τα παζλ συμπληρώνεται από γυαλιστερές μαύρες απολήξεις για την εξάτμιση και φυσικά τα σχετικά διακριτικά σε περίοπτη θέση.

Στο εσωτερικό, τα Audi RS6 και RS7 Performance εφοδιάζονται ως standard με το RS Design Package, το οποίο περιλαμβάνει τις χαρακτηριστικές ανοιχτόχρωμες σπορ ραφές και λεπτομέρειες σε κόκκινες, γαλάζιες και γκρι λεπτομέρειες ενώ ξεχωριστή θέση έχει το πεπλατυσμένο στο κάτω μέρος τιμόνι και τα φωτά καλωσορίσματος που προβάλουν τα διακριτικά RS performance στο έδαφος. Εκτός από αυτά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του πακέτου Carbon Black που αυξάνει την περιεκτικότητα σε ανθρακόνημα.

Τον εξοπλισμό των πανίσχυρων Audi συμπληρώνει ηχοσύστημα Bang & Olufsen το οποίο υπόσχεται εμπειρία τρισδιάστατου ήχου, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, head-up display και κάμερα περιμετρικής θέασης.

Τις διαθέσιμες επιλογές συμπληρώνει το πακέτο RS Dynamic και Dynamic Plus, τα οποία προσθέτουν στην εξίσωση τετραδιεύθυνση, σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα και ακόμα μεγαλύτερη μέγιστη ταχύτητα 305 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα το σύστημα πέδησης εμπλουτίζεται με carbon κεραμικά δισκόφρενα τα οποία μειώνουν το συνολικό βάρος κατά επιπλέον 34 κιλά και συνδυάζονται με γκρι, κόκκινες ή μπλε δαγκάνες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024