Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, μιλά εναντίον μας αριστερά-δεξιά

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, μιλά εναντίον μας αριστερά-δεξιά

Με νέα προκλητική του δήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις κακές σχέσεις της Τουρκίας» με τις χώρες της Μέσης Ανατολής

Συνάντηση με νέους στο Ικόνιο είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου ρωτήθηκε για διάφορα θέματα, από τα φοιτητικά δάνεια ως την πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόβαλε τα επιτεύγματα της χώρας στην παιδεία, την υγεία, την οικονομία και την πολεμική βιομηχανία λέγοντας ότι μεγάλες χώρες του κόσμου ζητούν να αγοράσουν τα τουρκικής κατασκευής UAV, SİHA, Akıncı κτλ. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό χαστούκι στον Ερντογάν από το Κάιρο 

«Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Συνεχώς έρχεται πάνω μας, μιλάει από εδώ και από εκεί. Κάνουν πολλές διαφορετικές εκστρατείες στην Ευρώπη. Μετά από αυτές τις εκλογές θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος» είπε ο Ερντογάν.

Η συνάντηση με Σίσι

Ερωτηθείς για τη συνάντηση με τον αιγύπτιο πρόεδρο, είπε ότι «πέρα από επίπεδο ηγετών, του είπα ότι οι σχέσεις μας με τον αιγυπτιακό λαό είναι διαφορετικές, υπάρχει μεγάλη ιστορία εκεί. Πρόσφατα είχαμε πρόβλημα για μια περίοδο εννέα ετών. Κάναμε αυτό το βήμα εκείνο το βράδυ, ειδικά με την παρέμβαση του Εμίρη του Κατάρ. Αφού ξεπεράσαμε αυτή τη δοκιμασία, είχαμε μια ειλικρινή συνάντηση με τον κ. Σίσι για περίπου μισή ώρα έως 45 λεπτά» τόνισε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωτερικές αντιδράσεις μετά τη συνάντηση.

«Τώρα, να αφήσουμε τους υπουργούς μας να προχωρήσουν σε ανταλλαγές επισκέψεων, μετά ας επεκτείνουμε και αναπτύξουμε τις συνομιλίες μας, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να απομακρύνουμε αυτή τη δυσαρέσκεια και την ψυχρότητα μεταξύ υμών και της Τουρκίας» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, ο Σίσι χάρηκε πολύ με αυτή τη συνάντηση και του μεταφέραμε την ίδια ευχή από εμάς. Τώρα ξεκίνησε η διαδικασία, θα συνεχιστεί μια διαδικασία με τους υπουργούς μας. Μετά ερχόμαστε μαζί στη Μεσόγειο, επειδή ο αιγυπτιακός λαός και η Τουρκία έχουν πολύ ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους, δεν πρέπει να εκτρέψουμε αυτή τη δύναμη σε άλλους. Για να φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το μέρος, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλές εξελίξεις σχετικά με αυτά» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος σημείωσε ότι μετά από την Αίγυπτο μπορεί να ακολουθήσει η Συρία (ως προς την εξομάλυνση των σχέσεων).

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024