Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Corsa: Ανανέωση με έμφαση στην ηλεκτρική έκδοση

Opel Corsa: Ανανέωση με έμφαση στην ηλεκτρική έκδοση

Το ανανεωμένο Corsa υπήρξε το πρώτο μοντέλο που λανσάρισε η Opel υπό τη στέγη της Stellantis και πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εναρμονιστεί με τις νεότερες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στη γερμανική φίρμα

Φωτογραφίες: Automedia

Το υπό ανανέωση Corsa πυκνώνει τις εμφανίσεις του ενώπιον του φωτογραφικού φακού ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, δίνοντας μια σαφέστερη εικόνα των αλλαγών που ετοιμάζει η γερμανική φίρμα για το μοντέλο που, όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, υπήρξε το πρώτο της «νέας Opel» υπό τη στέγη του ομίλου PSA και μετέπειτα Stellantis.

Με αυτό δεδομένο, το Corsa είναι ουσιαστικά από τα παλαιότερα σχεδιαστικά μοντέλα της τρέχουσας γενιάς αυτοκινήτων της γερμανικής φίρμας. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι το ανανεωμένο supermini θα υιοθετήσει την νεότερη Visor αισθητική, στην όψη του, την οποία έχουμε ήδη στα Mokka και Astra. Το ίδιο συνέβη άλλωστε προσφάτως με το Grandland το οποίο ανανεώθηκε το 2021.Την εμφάνιση του Corsa αναμένεται να συμπληρώσουν στοχευμένες αλλαγές στο αμάξωμα και στο πίσω τμήμα με κυρίαρχα τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η γκάμα κινητήρων η οποία θα εξακολουθήσει να αποτελείται από τον βενζινοκινητηρα PureTech των 1,2 λίτρων ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος. Σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία χάρη σε μια νέα μεγαλύτερη μπαταρία, αναμένεται να προσφέρει υψηλότερη αυτονομία η οποία αναμένεται να αγγίξει τα 360 χλμ.

Εξίσου σημαντικές προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου το Corsa θα επωφεληθεί από την νεότερη ψηφιακή τεχνολογία της γερμανικής φίρμας. Για την ακρίβεια, το πιθανότερο σενάριο είναι το Corsa να προσφέρει αντίστοιχες οθόνες με το νεότερο Astra το οποίο υιοθετεί ένα δίδυμο οθονών με διαγώνιο 10,0 ιντσών οι οποίες δεδομένα θα προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024