Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο θρύλος των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Ο θρύλος των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χθες χάραξε ένα ακόμη ανεξίτηλο «σημάδι» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εγινε ο μοναδικός στην ιστορία που αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ και σκόραρε και στα πέντε

Από το πρωί της Τετάρτης κυκλοφορεί για εκείνον μια ακόμη απίθανη ιστορία (σε διάφορες παραλλαγές). Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας λέει, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, του προσφέρει συμβόλαιο 300 εκατ. ευρώ είτε για να αγωνιστεί έξι μήνες στη Νιούκαστλ και έπειτα στην Αλ Νασρ, είτε απευθείας στην ομάδα του Ριάντ. Αν όντως θα κάνει δική του και αυτή την κορυφή – του μεγαλύτερου συμβολαίου στην ιστορία του ποδοσφαίρου – ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Προφανώς δεν το γνωρίζει ακόμη ούτε ο ίδιος. Εχει άλλα στο μυαλό του τούτες τις ώρες.

Το σίγουρο είναι πως από χθες χάραξε ένα ακόμη ανεξίτηλο «σημάδι» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο μοναδικός στην ιστορία που αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ, και σκόραρε και στα πέντε (για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε «άσφαιρος» από το Μουντιάλ του 2010 της Νοτίου Αφρικής). Φρόντισε να κάνει τη «δουλειά» μαζεμένη στην πρεμιέρα της Πορτογαλίας υπογράφοντας τη νίκη-θρίλερ επί της Γκάνας (3-2). Και θα πρέπει οι συμπαίκτες του για αυτό να του ανάψουν μια… λαμπάδα, γιατί ένας Θεός ξέρει πώς αλλιώς θα ξεμπέρδευαν σε τούτη την αφετηρία.

Εκείνος κέρδισε το πέναλτι από τον Σαλισού (63΄). Εκείνος το εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για την επικράτηση στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος που ομολογουμένως τα χρειάστηκε απέναντι στους Αφρικανούς. Εκείνος έβαλε τη «φωτιά» σε μια παρτίδα που είχε καρδιοχτύπι ως το 90΄+9΄.

Αλλο και αυτό: Σαν άλλος Ανδρέας Μπουχαλάκης ο Ινιάκι Γουίλιαμς κρύφτηκε πίσω από τον πορτιέρο των Ιβήρων, Ντιέγκο Κόστα ακριβώς στη τελευταία φάση του ματς. Πετάχτηκε σαν «αρπακτικό», του άρπαξε τη μπάλα όταν εκείνος την άφησε ανυποψίαστος να κυλήσει στο χορτάρι και πριν γυρίσει πρόσωπο στην εστία για να ισοφαρίσει και να ολοκληρώσει την τέλεια «ληστεία» γλίστρησε αφήνοντας ημιτελή μια «φάση» από εκείνες που γίνονται «σήμα» αθλητικών εκπομπών. Γύρισε αμέσως ο σκηνοθέτης στον πάγκο της Πορτογαλίας όπου βρίσκονταν ο CR-7 (αντικαταστάθηκε στο 88΄) και τον έπιασε να κοιτάζει με τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του και με το στόμα ανοιχτό… Ηταν 3-1 το ματς όταν έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Πήγαν να έρθουν τα πάνω-κάτω ως ότου να φτάσει στα αποδυτήρια.

Ναι, για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν μια αναμέτρηση που για μια ώρα και κάτι ήταν κολλημένη στο «μηδέν» εξελίχθηκε σε ροντέο με τα όλα της:1-0 ο Κριστιάνο στο 64΄ από τη «βούλα», 1-1 η Γκάνα με τον Αντρέ Αγιού στο 73΄, 2-1 ο Φέλιξ στο 78΄ και 3-1 ο Λεάο στο 83′ από ισάριθμες ασίστ του Μπρούνο Φερνάντεζ, 3-2 ο Μπουκαρί στο 89′ (πανηγυρίζοντας… προκλητικά με το περίφημο «Siuu» του Κριστιάνο). Και έπειτα… πόλεμος ως το τελευταίο σφύριγμα. Ματσάρα με τα όλα της. Στο τέλος όμως χαμογέλασε η παρέα του Ρονάλντο. Εκείνη που ήδη άνοιξε με βήμα γοργό τη διαδρομή  για τα νοκάουτ. Μόνοι πρώτοι στην κορυφή του 7ου γκρουπ (προηγήθηκε η λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Κορέα). Και η συνέχεια πλέον τη Δευτέρα το βράδυ (21.00) κόντρα στον Λουίς Σουάρες και τον Εντινσον Καβάνι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024