Ιαπωνία: Ένα αουτσάιντερ ικανό να φέρει τα πάνω κάτω
Η Ιαπωνία πηγαίνει Μουντιάλ για έβδομη συνεχόμενη φορά και μοιάζει ικανή να βάλει δύσκολα στους «μεγάλους»…
Πίστη στο ραντεβού της με το Μουντιάλ από το 1998 παραμένει η Ιαπωνία, η οποία πηγαίνει στο Κατάρ να υπερασπιστεί τον τίτλο της καλύτερης ασιατικής ομάδας και να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους μεγάλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
Σε έναν όμιλο με Γερμανία και Ισπανία και Κόστα Ρίκα πολλοί την έχουν ξεγραμμένη ωστόσο με παίκτες «φωτιά» στην επίθεση όπως οι Καμάντα, Μιναμίνο και Κούμπο είναι έτοιμη να πληγώσει ανεπανόρθωτα όποιον την υποτιμήσει.
Ο Μιναμίνο που παίρνει την «σκυτάλη» από τον Χόντα
Μπορεί ο Κεϊσούκε Χόντα να απουσιάζει, ωστόσο «παρών» σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο «φωνάζει» ο Τακούμι Μιναμίνο, ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας χωρίς αμφιβολία.
Ο παίκτης της Μονακό, με παραστάσεις από Premier League, παίρνει την σκυτάλη από τον Χόντα, ο οποίος ήταν ο «οδηγός» της Ιαπωνίας σε προηγούμενα Μουντιάλ, και ετοιμάζεται να ηγηθεί της χώρας του.
Με την εθνική ομάδα ο «Τάκι» μετράει 17 γκολ σε 43 συμμετοχές .
Ο προπονητής
Στον πάγκο της Εθνικής Ιαπωνίας από το 2018 βρίσκεται ο Χατζίμε Μοριγιάσου. ο 54χρόνος τεχνικός ανέλαβε την χώρα μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, στο οποίο εκτελούσε χρέη βοηθού προπονητή.
Για τον Μοριγιάσου φαίνεται λοιπόν πως η μεγάλη ώρα έφτασε καθώς θα βρίσκεται ο ίδιος πλέον στο τιμόνι της χώρας στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Κορυφαία στιγμή του με διαφορά η συμμετοχή της Ιαπωνίας στον τελικό του Κυπέλλου της Ασίας το 2019 παρόλο που είχε γνωρίσει την ήττα με 3-1 από το Κατάρ.
- Πάτρα: Σοκ από το τραγικό τροχαίο με θύματα πατέρα και γιο – Δεν έδωσε στοιχεία η κάμερα από το κράνος του 52χρονου
- Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Γιατί δεν επέτρεψαν τις επαναλήψεις στις «3 Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν»
- Μεξικό: Στην αποστολή του Μεξικό για το Μουντιάλ 2026 οι Πινέδα και Σάντσες (vid)
- Προς νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών – Ποιους αφορά
- Meteo: Δορυφορική εικόνα των γαλάζιων θαλάσσιων σχηματισμών στη Λευκάδα
- Το απόλυτο χάος στη Μίλαν: Γίνεται… ομάδα έως τις 16 Ιουνίου ή μπλέκει!





