Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Home office: Τα πράγματα που χρειάζεστε για μέγιστη απόδοση

Home office: Τα πράγματα που χρειάζεστε για μέγιστη απόδοση

Η σύντομη και περιεκτική check-list με τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας home office για παραγωγικότητα στο «φουλ».

Μία από τις ριζικές αλλαγές που έφερε η πανδημία είναι το γνωστό «Work From Home» (WFH), την δουλειά από το σπίτι που άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον επαγγελματικό τομέα. Πολλοί μάλιστα, είναι εκείνοι που εξακολουθούν να εργάζονται κάποιες μέρες από το σπίτι σε ένα hybrid μοντέλο ή και να δουλεύουν remote. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, τότε γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να φτιάξετε ένα home office εναρμονισμένο στις ανάγκες σας για να έχετε καθημερινά μέγιστη απόδοση και να ολοκληρώνετε κάθε project εντός προθεσμίας.

Ο στόχος γραφείου σας στο σπίτι είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί. Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο χώρο για την εργασία σας, δημιουργείτε και ένα νοητό όριο που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε την ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής σας ζωής.

Τα προϊόντα που δεν λείπουν από το home office

Για να σας βοηθήσουμε, φτιάξαμε την check-list με όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει (και θα τα βρείτε σε ασυναγώνιστες Black Friday προσφορές), ακόμα και έχετε ελάχιστο χώρο στην διάθεσή σας:

1. Γραφείο

Υπάρχει μια ποικιλία γραφείων για να διαλέξετε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και την περίπτωση χρήσης. Χρειάζεστε πολύ χώρο; Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο γραφείο. Σας αρέσει να στέκεστε και να τεντώνεστε πιο συχνά για να μην καμπουριάζετε και χαλάτε την στάση σας;

Επιλέξτε ένα γραφείο που μπορείτε να σταθείτε όρθιοι ή έναν μετατροπέα όρθιας επιφάνειας εργασίας. Επιπλέον, ένας μετατροπέας όρθιας επιφάνειας είναι φορητός, ώστε να μπορείτε να τον μεταφέρετε σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού.

2. Καρέκλα

Μια άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη καρέκλα γραφείου είναι απαραίτητη, μιας και θα περνάτε πολλές ώρες της ημέρας καθισμένοι σε αυτήν. Για αυτό επιλέξτε μία που να ταιριάζει στις ανάγκες σας και να χωράει κάτω από το γραφείο σας για να έχετε όσο το δυνατόν πιο άνετη θέση.

Αυτό θα σας βοηθήσει να δουλεύετε απρόσκοπτα για μεγαλύτερους περιόδους χωρίς να μειώνεται η συγκέντρωσή σας.

3. Φωτισμός

Ένας καλά φωτισμένος χώρος εργασίας μπορεί να φωτίσει το δωμάτιο και να έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή σας. Επιλέξτε ένα φωτιστικό γραφείου ή ένα φωτιστικό δαπέδου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

4. Υπολογιστής ή laptop

Αν προτιμάτε να εργάζεστε από οπουδήποτε, τότε το laptop είναι η καλύτερη επιλογή γιατί ευνοεί τις άνετες και γρήγορες μετακινήσεις. Εάν από την άλλη σας αρέσει το σταθερό περιβάλλον που προσφέρει το home office τότε ο σταθερός υπολογιστής σας ταιριάζει περισσότερο.

5. Οθόνη υπολογιστή

Το να σκύβετε πάνω από το laptop σας για να δείτε τα δεδομένα σας μπορεί πραγματικά να καταπονήσει τον αυχένα, την πλάτη αλλά και την μέση σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια οθόνη υπολογιστή και τοποθετήστε την έτσι ώστε το επάνω μέρος της οθόνης να είναι στο ύψος των ματιών σας για να έχετε την καλύτερη δυνατή στάση όσο κάθεστε.

6. Πληκτρολόγιο και ποντίκι

Το home office δεν θα είναι ολοκληρωμένο χωρίς το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, απαραίτητα εργαλεία που θέλετε να λειτουργούν άψογα για να σας διευκολύνουν στην δουλειά σας. Για να απαλλαγείτε από τα αχρείαστα καλώδια, κάντε την αναβάθμιση σε ασύρματα και πείτε «αντίο» στην ακαταστασία.

7. Είδη γραφείου

Ενώ ζούμε στην ψηφιακή εποχή, ένα σημειωματάριο και ένα στυλό μπορούν να μας βοηθήσουν να οργανώνουμε τις σκέψεις μας, να συγκρατούμε όλα όσα έχουμε να κάνουμε και μας προετοιμάζουν για την επόμενη ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως εφοδιασμένοι με όλες τις απαραίτητα είδη γραφείου, ώστε να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την δουλειά.

Τώρα, είναι η κατάλληλη περίοδος για φτιάξετε ή να ανανεώσετε το γραφείο σας στο σπίτι, επωφελούμενοι από δυνατές Black Friday προσφορές σε γραφική ύλη και εξοπλισμό.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024