Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς επιλέγω πλυντήριο ρούχων: Τα δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις

Πώς επιλέγω πλυντήριο ρούχων: Τα δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις

Για την αγορά του πλυντηρίου σας θα πρέπει εκτός από το κόστος να εξετάσετε τον τύπο φόρτωσης και τη χωρητικότητά του.

Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία. Κάποιες φορές μάλιστα μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ. Εκεί που νομίζετε ότι έχετε ξεμπερδέψει βάζοντας και το τελευταίο πλυντήριο ρούχων βλέπετε το καλάθι ξανά να γεμίζει.

Η σωστή επιλογή πλυντηρίου όμως μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο στην καθημερινότητά μας, μετατρέποντας το πλύσιμο σε μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πλυντήριο ρούχων,  θα πρέπει να γνωρίζετε και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα πόσο χρόνο ξοδεύετε για να πλύνετε τα ρούχα σας; Έχετε μεγάλη οικογένεια που απαιτεί καθημερινό πλύσιμο ρούχων ή είστε μόνοι ή ζευγάρι χωρίς παιδιά; Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε τον χώρο όπου θα τοποθετήσετε το πλυντήριο σας.

Για την αγορά του πλυντηρίου σας θα πρέπει εκτός από το κόστος να εξετάσετε τον τύπο φόρτωσης και τη χωρητικότητά του.

Χωρητικότητα 

Ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού και πόσο συχνά βάζουμε πλυντήριο ρούχων θα είναι και το κριτήριο για την αγορά του.

Αν για παράδειγμα είστε μια τετραμελής οικογένεια σίγουρα θα χρειαστείτε ένα μεγάλο πλυντήριο. Ιδανικό είναι ένα πλυντήριο 9 κιλών όπου μπορείτε εκτός από την πλύση των ρούχων σας να πλύνετε και πιο ογκώδη είδη όπως, παπλώματα, κουβέρτες ή μπουφάν.

Αν πάλι χρησιμοποιείται καθημερινά το πλυντήριο γιατί θέλετε καθαρά τα ίδια ρούχα μέσα στην εβδομάδα δεν χρειάζεται να πάρετε ένα πλυντήριο μεγάλης χωρητικότητας. Σε αυτή την περίπτωση ιδανικά είναι τα πλυντήρια χωρητικότητας 5 κιλών όπου αφενός δεν χρειάζεται να περιμένετε μέρες για να γεμίσουν και αφετέρου εξασφαλίζεται μεγαλύτερη οικονομία νερού και ρεύματος κατά τις πλύσεις μας.

Εμπρόσθιας Φόρτωσης ή άνω φόρτωσης

Το πλυντήριο μπορεί να είναι είτε εμπρόσθιας φόρτωσης, με το πορτάκι να είναι στην μπροστινή πλευρά είτε άνω φόρτωσης, με το πορτάκι να βρίσκεται στην πάνω μεριά του πλυντηρίου.

Το βασικό πλεονέκτημα των πλυντηρίων εμπρόσθιας φόρτωσης είναι η κορυφαία απόδοση, ενώ των άνω φόρτωσης είναι κυρίως το ξεκούραστο γέμισμα.

Τα περισσότερα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης έχουν πλάτος 60 εκ..

Τα πλυντήρια άνω φόρτωσης είναι η ιδανική επιλογή για πολύ μικρούς και στενόμακρους χώρους λόγω της διάστασής τους.

Η πλειοψηφία των πλυντηρίων αυτών διαθέτει πλάτος 40 cm. Αν και το γέμισμά τους γίνεται ευκολότερα από τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης, είναι το βάθος τους που είναι αρκετά μεγάλο και ορισμένες φορές δεν είναι τόσο εύκολη η αφαίρεση των τελευταίων ρούχων από τον κάδο.

Στροφές

Στα περισσότερα πλυντήρια ο κάδος πραγματοποιεί από 800 έως και 1600 στροφές το λεπτό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των στροφών τόσο πιο στεγνά βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο αναμονής μέχρι να στεγνώσουν στην απλώστρα. Όμως, να θυμόμαστε παράλληλα ότι οι πολλές στροφές το λεπτό προκαλούν φθορά στα ρούχα, για αυτό επιλέγουμε χαμηλό αριθμό όταν πλένουμε ευαίσθητα ρούχα ή μάλλινα. Σε πολλά πλυντήρια πλέον μπορούμε να επιλέξουμε τον αριθμό των στροφών ανάλογα με τα ρούχα που πλένουμε κάθε φορά.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024