Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακύκλωση… στο καπάκι

Ανακύκλωση… στο καπάκι

Μία μικρή αλλαγή για εμάς, από μία μεγάλη πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το περιβάλλον

Στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, ακόμη και η μικρότερη κίνηση μπορεί να έχει τεράστια αποτελέσματα – ειδικά όταν πραγματοποιείται από τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο παραγωγής αναψυκτικών. Για άλλη μια φορά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποδεικνύει πως αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά, προχωρώντας σε μια φαινομενικά μικρή αλλαγή στις συσκευασίες της, που όχι μόνο θα τις καταστήσει πιο πρακτικές και άνετες στη χρήση, αλλά και θα συμβάλει στην ανακύκλωση εκατοντάδων τόνων πλαστικού κάθε χρόνο.

Ανακυκλώσιμοι από την κορφή ως τα νύχια

Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, οι συσκευασίες των αγαπημένων μας χυμών Amita, Amita Motion και Frulite κυκλοφορούν ανανεωμένες, με μη αποσπώμενα πλαστικά καπάκια, τα οποία εντός του 2023 θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται σε όλο το (διόλου ευκαταφρόνητο) χαρτοφυλάκιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πρόκειται για την εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας και της ελληνικής νομοθεσίας αρκετά νωρίτερα από το 2024, όταν και θα καταστεί υποχρεωτικό το μέτρο των μην αποσπώμενων καπακιών – και για μια κίνηση που θα συμβάλει στην αξιοποίηση μέσω της ανακύκλωσης 256 εκατομμυρίων καπακιών, ώστε να μην καταλήξουν ως απορρίμματα στο περιβάλλον, στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα. Ήδη, όλες οι συσκευασίες Amita και Frulite ήταν 100% ανακυκλώσιμες. Όμως, τα μέχρι τώρα αποσπώμενα καπάκια, συχνά κατέληγαν να διαχωρίζονται από την υπόλοιπη συσκευασία και να μην την ακολουθούν στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Πλέον, οι αγαπημένοι μας χυμοί καινοτομούν ακόμη περισσότερο, αποκτώντας και το πρώτο μη αποσπώμενο καπάκι στην κατηγορία του χυμού, εξασφαλίζοντας τέλειο άνοιγμα, εργονομία και προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτή και μόνο η κίνηση, μπορεί να οδηγήσει στην ανακύκλωση 636 τόνων πλαστικού ετησίως, ενώ ταυτόχρονα η Coca-Cola Τρία Έψιλον φρόντισε τα νέα καπάκια να είναι ελαφρύτερα κατά 8,8%, μειώνοντας εξ αρχής τη χρήση του πλαστικού.

Πρόκειται για μια από τις πολλές στοχευμένες δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία στο πλαίσιο του οράματος της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» για τη μείωση του πλαστικού και την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Σημαντικό παράδειγμα η πρόσφατη αλλαγή στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου, με τη δημιουργία της πρωτοποριακής συσκευασίας KeelClip™, που καταργεί την πλαστική μεμβράνη και μειώνει τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως, αλλά και οι επενδύσεις της στην κυκλική οικονομία, οι συνεργασίες με φορείς και οι πρωτοβουλίες της για την εκπαίδευση των πολιτών στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό τη συνολική αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης στους Δήμους.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για τη συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, αλλά και για την επίτευξη ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

Το ίδιο, αλλά καλύτερο

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητά της την εμπειρία των καταναλωτών, η Coca-Cola Τρία Έψιλον μερίμνησε ώστε η εμπειρία τους να μην επηρεαστεί από την υιοθέτηση των νέων, μη αποσπώμενων καπακιών… παρά μόνο ευχάριστα. Έτσι, δημιούργησε ένα νέο καπάκι που δεν διαφέρει σε τίποτα ως προς την εικόνα και την αίσθηση με το προηγούμενο, ενώ ταυτόχρονα είναι ακόμη πιο πρακτικό στη χρήση – και, φυσικά, φιλικό προς το περιβάλλον.

Το γεγονός ότι παραμένει συνδεδεμένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας σημαίνει πως είναι σχεδόν αδύνατον να χαθεί, προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και δεν μπορεί να πέσει στο έδαφος και να μολυνθεί από μικρόβια, εξασφαλίζοντας ακόμη καλύτερη υγιεινή. Κατά τα άλλα, δεν έχει καμιά διαφορά από το προηγούμενο καπάκι των αγαπημένων μας χυμών, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια νέα, πιο οικολογική συνήθεια, ενώ συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την ίδια γεύση και εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το περιβάλλον.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024