Βόμβα στο παγκόσμιο σινεμά: Ο Ταραντίνο «κρεμάει τα παπούτσια του» – Ετοιμάζει την τελευταία του ταινία
Ο Ταραντίνο κράτησε την υπόσχεσή του
Ο Κουέντιν Ταραντίνο τηρεί την υπόσχεσή του, σύμφωνα με την οποία θα σκηνοθετήσει μόνο 10 ταινίες.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ταινία θα είναι και η τελευταία του, αφού σκηνοθέτησε εννέα ταινίες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (χωρίς να υπολογίζεται σ’ αυτές το Death Proof του 2007, που αποτέλεσε μέρος της Grindhouse, μαζί με την ταινία Planet Terror του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ).
Διαβάστε επίσης: Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε ποια ήταν η πρώτη του επιλογή για το Kill Bill
«Το κάνω εδώ και πολύ καιρό, το κάνω για 30 χρόνια. Και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την παρουσία μου», είπε ο Ταραντίνο.
Ο Ταραντίνο ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στη μεγάλη οθόνη με το Reservoir Dogs του 1992 και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο «τιμόνι» της ταινίας Once Upon a Time in Hollywood του 2019. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου: για το Pulp Fiction του 1994 και το Django Unchained του 2012, τα οποία σκηνοθέτησε και τα δύο.
Οι υπόλοιπες σκηνοθετικά αυτόνομες ταινίες του είναι οι: Jackie Brown (1997), Kill Bill: Volume 1 (2003), Kill Bill: Volume 2 (2004), Inglourious Basterds (2009) και The Hateful Eight (2015).
Στη συνέντευξή του ο Ταραντίνο είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με μειωμένη απόδοση, εξηγώντας: «Δεν θέλω να γίνω αυτός ο ηλικιωμένος που δεν έχει επαφή όταν, ήδη, νιώθω λίγο σαν γέρος εκτός επαφής, όταν πρόκειται για τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή».
Ωστόσο ο σκηνοθέτης είπε ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η 10η και τελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει γιατί, όπως είπε, «δεν βιάζομαι πολύ να κάνω την τελευταία μου ταινία».
«Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω καν τι είναι μια ταινία – είναι κάτι που παίζει στο Netflix; Είναι κάτι που παίζει στο Amazon και οι άνθρωποι τη βλέπουν στον καναπέ; Αυτό είναι ταινία;» αναρωτήθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
- Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι – Ο νέος έρωτας της Κέιτι Χολμς και οι κοινές τους εμφανίσεις
- Η συγγνώμη του Τζέισον Αλεξάντερ στην Κόρτνεϊ Στόντεν άργησε 14 χρόνια
- Ραγδαία αύξηση των AI θέσεων εργασίας στην Ευρώπη – Οι περισσότερες εκτός τεχνολογικού κλάδου
- Χανιά: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- Όλυμπος: Αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)










![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442