Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι γίνονται οι (σωστές) δουλειές

Έτσι γίνονται οι (σωστές) δουλειές

Το Εκουαδόρ μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να «καθαρίσει» νωρίς για να μην μπει σε περιπέτειες. Το έκανε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο

Έχουμε δει και διαβάσει πολλά για τις πρεμιέρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων και για τα… στραβοπατήματα των φαβορί στο πρώτο παιχνίδι ενός Μουντιάλ.

Την έχουν «πατήσει» μεγάλες ομάδες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η γκέλα στην πρεμιέρα αποδείχθηκε και οδυνηρή, καθώς οδήγησε σε αποκλεισμό.

Σε ότι αφορά όμως το φετινό Μουντιάλ, φάνηκε ξεκάθαρα πως το Εκουαδόρ είχε «διαβάσει» πολύ καλά το μάθημα του, επικρατώντας του Κατάρ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 2-0.

Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι στο «ζευγάρι» που έκανε σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και ήταν τόσο ξεκάθαροι που ελάχιστοι αμφισβητούσαν την ανωτερότητα του Εκουαδόρ.

Είχαν απόλυτο δίκιο, όπως άλλωστε φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η νίκη της «παρέας» του Βαλένσια ήταν πολύ εύκολη.

Προπονητής και παίκτες του Εκουαδόρ γνώριζαν βεβαίως πολύ καλά, ότι είναι ομάδα με (πολύ) μεγαλύτερες δυνατότητες από το Κατάρ.

Αυτό όμως καλούνταν να το μεταφέρουν και σαν εικόνα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και αν κρίνει κάποιος από το πώς «κύλησε» το ματς ένα είναι σίγουρο.

Έτσι γίνονται οι (σωστές) δουλειές από το φαβορί σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα σε πρεμιέρα.

Το Εκουαδόρ μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να «καθαρίσει» νωρίς και να μην μπει σε περιπέτειες. Το έκανε με αξιόπιστο τρόπο σκοράροντας μόλις στο τρίτο λεπτό.

Μπορεί το γκολ να μην μέτρησε για οφσάιντ αλλά «μέτρησε» στην ψυχολογία των δύο ομάδων. Και λίγο αργότερα ο Βαλένσια άνοιγε με πέναλτι το δρόμο για την επικράτηση της ομάδας του.

Το Εκουαδόρ «κλείδωσε» τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών από το πρώτο μέρος, με το δεύτερο γκολ του Βαλένσια και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε «συντήρηση».

Χρειάζεται κι αυτή, καθώς ακολουθούν δύο ακόμα ματς για τον όμιλο.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του Εκουαδόρ έκανε το αυτονόητο, αλλά έχουμε δει στις πρεμιέρες το Μουντιάλ τόσα και τόσα, που ακόμα και το αυτονόητο φαντάζει δύσκολο.

Όχι όμως σε αυτό το ματς, καθώς ο Βαλένσια και οι συμπαίκτες του νίκησαν όχι μόνο το Κατάρ, αλλά και τους… ψιθύρους που έγιναν «κραυγές» πριν λίγες μέρες, αναφορικά με το αποτέλεσμα της πρεμιέρας.

Σενάρια της πλάκας όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο.

Αυτή η νίκη ίσως αποδειχθεί πολύτιμη στην «οικονομία» του ομίλου για την ομάδα του Εκουαδόρ, αν και όπως είδαμε το Κατάρ, είναι πολύ δύσκολο η διοργανώτρια χώρα να «κόψει» βαθμούς από Ολλανδία ή Σενεγάλη, που είναι οι δύο άλλες ομάδες του ομίλου.

Είναι πάντως πολύ σημαντικό να εστιάσει κάποιος στην παρουσία ενός χαρισματικού σκόρερ στην εντεκάδα του Εκουαδόρ, καθώς ο Ένερ Βαλένσια είναι σέντερ φορ που μπορεί να κάνει μεγάλες «ζημιές» σε οποιαδήποτε άμυνα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024