Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλουν να ξορκίσουν το 2014

Θέλουν να ξορκίσουν το 2014

Μετά τη χιτσκοκική πρόκριση της Εθνικής του στην τελική φάση του Μουντιάλ, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να συνεχίσει στην επόμενη φάση

Στα 33 του χρόνια, ο Ερικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ στο τελευταίο του πιθανότατα Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να ξορκίσει το… φάντασμα της τελευταίας του συμμετοχής στο μακρινό 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Τότε που το Καμερούν πέρασε και δεν ακούμπησε με τρεις ήττες (1-0 από Μεξικό, 4-1 από Βραζιλία και 4-0 από Κροατία) και μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στην ιστορία της χώρας.

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου που απάντησε στο γήπεδο στους επικριτές του ότι έχει μόνο… καλό μάνατζερ (με μεταγραφές στη Στόουκ, την Παρί Σεν Ζερμέν και την τελευταία διετία στην Μπάγερν) είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο θέλει το Καμερούν να στηριχθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οντας σε ένανπολύ δύσκολο όμιλο με αντιπάλους τη Βραζιλία (όπου ο Τσούπο-Μότινγκ θα τα ξαναπεί με τον καλό του φίλο – από την Παρί – Νεϊμάρ), την Ελβετία και τη Σερβία η αφρικανική ομάδα έχει πολύ μικρές πιθανότητες διάκρισης,αλλά θέλει να τις εξαντλήσει.

Ο διεθνής επιθετικός, που είχε παίξει με τις εθνικές ομάδες νέων της Γερμανίας αλλά διάλεξε τη μητέρα πατρίδα όταν ήρθε η ώρα στα πρώτα του βήματα στο Μόναχο, είχε δημιουργήσει πολύ περισσότερο ντόρο όχι με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, αλλά με το γεγονός ότι ήταν στο γκρουπ των ανεμβολίαστων – για τον κορωνοϊό – παικτών μαζί με τους Κίμιχ, Κουζάνς, Γκνάμπρι και Μουσιάλα.

Πρόσφατα η ομοσπονδία διέκοψε μονομερώς την ιστορική συνεργασία της με τη Le Coq Sportif και συμφώνησε σε νέο συμβόλαιο για τη φανέλα με την One All Sports, κάτι που προκάλεσε έκπληξη, αλλά αποτελεί – με βάση τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομοσπονδίας – την πιο προσοδοφόρα συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ το Καμερούν και εκτός από τα ρούχα για όλες τις ομάδες το deal περιλαμβάνει και ένα πούλμαν VIP για την ανδρική ομάδα.

Μονόδρομος η πρόκριση

Το Καμερούν χάνοντας από την Αίγυπτο στα πέναλτι την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, την τελική φάση του οποίου φιλοξένησε, είχε μονόδρομο την πρόκριση στο Μουντιάλ που την πήρε με χιτσκοκικό τρόπο. Αν και ηττήθηκε στην έδρα του από την Αλγερία (1-0) απάντησε με το ίδιο νόμισμα με γκολ του Τσούπο-Μότινγκ (1-0) εκτός έδρας. Στο 117′ της παράτασης οι Αλγερινοί ισοφάρισαν με τον Τουμπά και αγκάλιασαν την πρόκριση, η οποία όμως πήγε τελικά στο Καμερούν με το απίθανο γκολ του Εκαμπί στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης (2-1 και πρόκριση με τα εκτός έδρας γκολ).

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΙΓΚΟΜΠΕΡΤ ΣΟΝΓΚ

Στα νιάτα του ο Ριγκομπέρτ Σονγκ ήταν ένας εξαιρετικός αμυντικός κάνοντας καριέρα τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ (Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ) όσο και αργότερα στο τουρκικό πρωτάθλημα (Τράμπζονσπορ και Γαλατάσαραϊ) ενώ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της εθνικής του. Ως τεχνικός, ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του τον περασμένο Μάρτιο, όλοι ελπίζουν ότι θα εμπνεύσει τους παίκτες ώστε η εθνική να κάνει μια ανάλογη εμφάνιση με τις δοξασμένες μέρες της δεκαετίας του 1990 (πρόκριση στα προημιτελικά για την παρέα του Μιλά στα γήπεδα της Ιταλίας). Αλλωστε και ο ίδιος ήταν μέλος της εθνικής στα Μουντιάλ 1994, 1998, 2002 και 2010, ο νεότερος που έπαιξε ποτέ για το Καμερούν (17 ετών το 1994) και ο πρώτος που αποβλήθηκε σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις (1994 με Βραζιλία και 1998 με Χιλή).

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024