Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με οδηγό την τετραετία 2010-2014

Με οδηγό την τετραετία 2010-2014

Σβήνουν από τη μνήμη τους την απουσία από το Μουντιάλ του 2018 και την αποτυχία του πρόσφατου Euro, και με οδηγό τον 25χρονο άσο, οι Ολλανδοί θέλουν να επιστρέψουν για τα καλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα

Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να προέρχονται από τη… δεξαμενή του Αγιαξ, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Εθνική Ολλανδίας, αλλά και με αρκετούς που κάνουν καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα, οι Οράνιε έχουν σβήσει από τη μνήμη τους την απουσία από το Μουντιάλ της Ρωσίας και φιλοδοξούν να πετύχουν κάτι ανάλογο με τις επιτυχίες του 2010 και του 2014. Στην πρώτη περίπτωση έφτασαν στον τελικό, στη δεύτερη – τέσσερα χρόνια αργότερα – σταμάτησαν στα ημιτελικά, έχοντας στον πάγκο τον ίδιο άνθρωπο που έχουν και σήμερα. Τον Λουίς Φαν Χάαλ. Χωρίς ήττα από τις 27 Ιουνίου 2021, όταν έχασαν από την Τσεχία στο Euro 2020 και αποκλείστηκαν στους 16, είχαν μια υπέροχη πορεία στα προκριματικά, αφήνοντας πίσω τους Τουρκία και Νορβηγία. Και έμειναν αήττητοι σε έξι ματς στο πρόσφατο Nations League.

Στα 25 του χρόνια ο Φρένκι Ντε Γιονγκ είναι εκείνος που θα πάρει τον ρόλο του ηγέτη στην Εθνική Ολλανδίας. Υπάρχουν κι άλλοι. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μοιάζει να περιμένει περισσότερο από ποτέ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, ο Κλάασεν και ο Μπέρχαους του Αγιαξ δίνουν μεγάλη επιθετικότητα, ο Ντεπάι αν είναι υγιής θα προσφέρει σίγουρα θέαμα και ουσία, ο Μάλεν της Ντόρτμουντ είναι ικανότατος εκτελεστής. Ομως ο 25χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα είναι το μυαλό ολόκληρης της ομάδας. Ο συνδετικός κρίκος όλων των γραμμών, εκείνος που θα πάρει την πρώτη μπάλα από την άμυνα, θα έχει το βάρος της δημιουργίας, θα πατήσει στην αντίπαλη περιοχή για να απειλήσει. Η Μπαρτσελόνα θέλησε να τον πουλήσει το καλοκαίρι, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει και φυσικά ο Τσάβι δεν μπορεί παρά να τον εμπιστεύεται. Το ίδιο και ο Φαν Χάαλ. Ενα γνήσιο… τέκνο της μεγάλης του Αγιαξ σχολής, που μετράει ήδη 45 συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας περάσει νωρίτερα απ’ όλα τα τμήματα της Εθνικής Ολλανδίας.

Πού αλλού πρέπει να έχουμε στραμμένα τα μάτια μας; Στον εκρηκτικό και υπέροχο Γκόντι Χάκπο της Αϊντχόφεν. Εναν εξτρέμ με μπόι 1 μέτρο και 87 εκατοστά, πράγμα σπάνιο για τη συγκεκριμένη θέση, που έχει ήδη τρία γκολ σε εννιά συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και κάνει πράγματα και θαύματα στον σύλλογό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 20 παιχνίδια της φετινής σεζόν με Ολλανδία και Αϊντχόφεν, ο Χάκπο μέτρησε 14 γκολ και 12 ασίστ, με τον επίσημο λογαριασμό της Εθνικής Ολλανδίας στο Twitter να μην το αφήνει ασχολίαστο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΟΥΙΣ ΦΑΝ ΧΑΑΛ

Για τρίτη φορά και τελευταία όπως όλα δείχνουν ο Λουίς Φαν Χάαλ βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Φραν ντε Μπουρ που του χρεώθηκε η αποτυχία του EURO 2020. Από τον Αύγουστο του 2021 όταν και ανέλαβε ο 71χρονος πολύπειρος προπονητής, έχει την Ολλανδία αήττητη. Και καλείται να την οδηγήσει σε μια μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έρχεται στο Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη ο Φαν Χάαλ ανακοίνωσε πως λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη, αυτό ωστόσο δεν τον εμποδίζει να βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας και να είναι ένας από τους λόγους που οι Οράνιε φιλοδοξούν να φτάσουν ψηλά. Αλλωστε με εκείνον έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό του Μουντιάλ πριν από οχτώ χρόνια.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024