Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Γκιωνάκης: Ποια ηθοποιός τον χαστούκισε εκτός κειμένου και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Γιάννης Γκιωνάκης: Ποια ηθοποιός τον χαστούκισε εκτός κειμένου και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Όλα συνέβησαν, το 1969 στην παράσταση ο «Αριστείδης ο ατυχής» του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού.

Ο 47χρονος τότε Γιάννης Γκιωνάκης, καταξιωμένος ήδη σε θέατρο και κινηματογράφο, ήταν η επιλογή του ζευγαριού Φόνσου-Παλτόγλου για το βασικό ανδρικό πρωταγωνιστικό ρόλο του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά. Η 30χρονη τότε Φόνσου είχε παντρευτεί από το 1962 τον θεατρικό επιχειρηματία και πολιτικό μηχανικό Κώστα Παλτόγλου, στον οποίο άνηκε και η επιχείρηση, το θέατρο Μίνωα Αθηνά, στην οδό Πατησίων 91.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Τα τελευταία λόγια του Θάνου πριν μπει το τανκ

Το σχόλιο του Γκιωνάκη, το χαστούκι της Φόνσου και το νοσοκομείο

Σε μία από τις παραστάσεις συνέβη ένα δυσάρεστο και αξιοπεριέργο περιστατικό. Σύμφωνα με την Άννα Φόνσου, ο Γκιωνάκης έκανε κάποια στιγμή μια άσεμνη χειρονομία, υποτιμητική για τη συμπρωταγωνίστριά του. Χωρίς να το σκεφτεί, η Φόνσου αντέδρασε με ένα ισχυρότατο χαστούκι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού.

«Κυρίες και κύριοι, αυτό που κάνει τώρα ο κύριος Γκιωνάκης δεν το έχει το κείμενο, κι εγώ δεν το ανέχομαι», ήταν η… τελευταία ατάκα της παράστασης, όπως έχει διηγηθεί η ίδια σε συνέντευξη της.

Μάλιστα, το δαχτυλίδι που φορούσε η ηθοποιός τραυμάτισε στο μάτι τον Γκιωνάκη, με συνέπεια να τρέξει αίμα και να χρειαστεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Κλείνει το θέατρο και κατεβαίνει η παράσταση

«Ο Γκιωνάκης ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός, αλλά το πιο δύσκολο πράγμα στο ελληνικό θέατρο τότε ήταν να δουλεύεις μαζί του. Σου έκοβε λόγια, γινόταν κάπως με τις γυναίκες προκειμένου να βγάλει γέλιο. Μπήκε το δαχτυλίδι στο μάτι του… Εντάξει, έγινε καλά. Έτρεξε αίμα, τον πήγανε στο νοσοκομείο κι έγινε καλά. Έκλαιγα μετά, πήγα στο νοσοκομείο να τον δω. Ήμασταν τόσο φίλοι με τον Γιάννη», έχει δηλώσει επίσης η Φόνσου. Ο σύζυγός της τής έδωσε δίκιο, έκλεισε το θέατρο και αποζημίωσε όλους τους συντελεστές. Εύλογα οι δυο τους δεν συνεργάστηκαν ποτέ ξανά. Ωστόσο, όπως η ίδια έχει πει μίλησαν ξανά, ενώ χρόνια αργότερα έγινε φίλη με τις κόρες του.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024