Τέλος η συνταγογράφηση για το εμβόλιο γρίπης – Θα τo προμηθευόμαστε όλοι από τα φαρμακεία
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας
Το τέλος για τη συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα».
Όπως διευκρίνισε, οι πολίτες θα προμηθεύονται πλέον το εμβόλιο από τα φαρμακεία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί γιατρό.
Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το έβδομο εμβόλιο κατά του κοροναϊού που ενέκρινε η ΕΕ
Η αλλαγή της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, είπε ο υπουργός.
«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως και από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση, είπε ο υπουργός.
Ακόμα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ξυλοδαρμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, λέγοντας πως το υπουργείο Υγείας διέταξε αμέσως ΕΔΕ.
Στο Παίδων της Πεντέλης όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, «έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά» υποστήριξε.
Επίσης, αναφορικά με το κλείσιμο ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές μέσα από πενταψήφιο αριθμό -κάτι που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες- σημείωσε πως «είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας».
Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, πρόσθεσε και παραδέχτηκε ότι «όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλει αστική χρέωση για κάθε κλήση».
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα
- Για να γλιτώσουν από τους τουρίστες, οι φώκιες του Ιονίου κρύβονται σε υποβρύχιες φυσαλίδες αέρα
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5): Δράση με Premier League και Ολυμπιακός – Εθνικός στο πόλο
- Τζαβέλλας: Αρνείται να καταθέσει στη Βουλή για τις υποκλοπές – Επικαλείται «διάκριση των εξουσιών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442