Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι Άγγλοι οπαδοί λατρεύουν να τραγουδούν ένα κομμάτι των 60s;

Γιατί οι Άγγλοι οπαδοί λατρεύουν να τραγουδούν ένα κομμάτι των 60s;

Το Μουντιάλ 2022 πλησιάζει και αυτό σημαίνει πως μαζί με το It’s Coming Home και το God Save The King, οι οπαδοί της Αγγλίας που θα βρεθούν στο Κατάρ, θα τραγουδήσουν ξανά το αγαπημένο τους Sweet Caroline.

Πολλά είναι τα τραγούδια-ύμνοι που έχουν γίνει αναγνωρίσιμα στο άκουσμά τους, από τους ποδοσφαιρόφιλους, εξαιτίας του ότι ακούγονται σε διοργανώσεις ανά τον κόσμο. Και σίγουρα οι Άγγλοι φίλαθλοι έχουν τα δικά τους αγαπημένα. Το It’s Coming Home και το God Save The King είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά, όπως επίσης και το Sweet Caroline, που οι οπαδοί των «Λιονταριών» λατρεύουν να τραγουδούν στα μεγάλα τουρνουά.

Ποιος όμως είναι ο λόγος που ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε στα 1960s είναι τόσο δημοφιλές κι αγαπημένο στους Άγγλους φανατικούς οπαδούς και θα το ακούσουμε σίγουρα στο επερχόμενο Μουντιάλ;

Αρχικά, για όσους δεν γνωρίζουν, το Sweet Caroline είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε ο Αμερικανός μουσικός Neil Diamond και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1969.

Παρά το γεγονός ότι το τραγούδι περιέχει στίχους όπως: «Οι καλές στιγμές δεν φάνηκαν ποτέ τόσο καλές!», οι φίλοι των «Λιονταριών» τραγουδούν αυτήν τη μελωδία τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές.

Πιστεύεται ότι το τραγούδι άρχισε να αντηχεί στα γήπεδα χάρη στην έδρα της Άρσεναλ, το Emirates Stadium, που έπαιζε τη μελωδία μετά τη νίκη της ομάδας στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2017, καθώς και στην Άστον Βίλα που χρησιμοποιούσε τη μελωδία κατά τη σεζόν 2019/2020.

Στη συνέχεια, το τραγούδι άρχισε να γίνεται τεράστια επιτυχία με τους οπαδούς της Αγγλίας στο Euro 2020, αφού ο DJ του Wembley, Tony Parry, αποφάσισε να παίξει το Sweet Caroline, μετά τη νίκη της εθνικής Αγγλίας επί της Γερμανίας με 2-0 στα προημιτελικά του τουρνουά.

Από τότε, η μελωδία ακούγεται πλέον σε όλους τους αγώνες της Αγγλίας, στις παμπ αλλά και στις fanzones και συνοδεύει τις ελπίδες των Άγγλων οπαδών για την κατάκτηση του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1966.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024