Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ ταχύτητας για το ηλεκτρικό Rimac Nevera

Ρεκόρ ταχύτητας για το ηλεκτρικό Rimac Nevera

H νέα ιδιοκτήτρια της Bugatti, καταγράφει ένα ακόμα επίζηλο ρεκόρ δημιουργώντας τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για το ηλεκτρικό μέλλον

Έχοντας ήδη στις αποσκευές του ένα ρεκόρ ταχύτητας στη δοκιμασία του ενός τετάρτου του μιλίου το οποίο διήνυσε σε 8,58 δευτερόλεπτα, το Nevera κατακτά ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο, αποκτώντας το στέμμα του ταχύτερου ηλεκτροκίνητου στην γερμανική πίστα του Papenburg.

Για την ακρίβεια το Nevera κατέγραψε 412 χλμ./ώρα στη γερμανική πίστα με την συνδρομή του επικεφαλής δοκιμών της Rimac, Miro Zrncevic ο οποίος και ανέλαβε να φέρει σε πέρας το εγχείρημα. Η γερμανική πίστα επελέγη ακριβώς για τις δύο μεγάλες ευθείες που διαθέτει με μήκος 4,0 χλμ. η κάθε μία, στοιχείο που φυσικά ευνόησε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ του ηλεκτρικού hypercar.

Για την επίτευξη του ρεκόρ αξιοποιήθηκε το μέγιστο των δυνατοτήτων του Nevera που στην έκδοση παραγωγής του διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 352 χλμ./ώρα. Παρ΄όλα αυτά όπως σημειώνει η Rimac όσοι από τους 150 ιδιοκτήτες του κορυφαίου hypercar συμμετέχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει η φίρμα, θα έχουν τη δυνατότητα με την συνδρομή των τεχνικών της Rimac να δοκιμάσουν τις πλήρεις δυνατότητες του Nevera, χωρίς την παρεμβολή του ηλεκτρονικού περιοριστή, σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Εκτός από την αύξηση της ταχύτητας, το Nevera που αξιοποιήθηκε για το ρεκόρ εφοδιαζόταν με νόμιμα για το δρόμο ελαστικά Michelin Cup 2 R. Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά του ρεκόρ, σύμφωνα με την μαρτυρία του επικεφαλής δοκιμών της Rimac, το Nevera είχε ήδη φτάσει την ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα πριν την μεγάλη ευθεία, όπου και ενεργοποίησε και τους τέσσερις κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 1.942 ίππων. Για την ακριβή καταγραφή του ρεκόρ αξιοποιήθηκε ένα Racelogic V-Box με ενσωματωμένο GPS.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκήπτρα του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας για συμβατικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να διατηρεί η Bugatti Chiron Super Sport, έχοντας καταγράψει 490,48 χλμ./ώρα στην πίστα της Ehra-Lesien, το 2019.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024