Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα από Ολγα Κεφαλογιάννη: «Οχι στο απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών»

Μήνυμα από Ολγα Κεφαλογιάννη: «Οχι στο απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών»

Τι είπε η βουλευτής της ΝΔ που είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Εκτός γραμμής της κυβέρνησης για το απόρρητο σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές βρέθηκε για άλλη μια φορά η Ολγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ, η οποία είναι και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου και ενόψει της σύγκλισης της Επιτροπής που θα εξετάσει τους κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Φέλιξ Μπίτζιο, Γιάννη Λαβράνο και Ταλ Ντίλιαν.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Open, έσπευσε να διαμηνύσει ότι στη συγκεκριμένη επιτροπή δεν υπάρχει απόρρητο.«Η Βουλή έχει αποφασίσει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κάποια πρόσωπα από αυτά που διαβάζουμε ότι εμπλέκονται με τις εταιρείες αυτές.

Περιμένουμε απαντήσεις όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουμε στην Επιτροπή αυτή» είχε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «το θέμα του απορρήτου δεν μπορεί κανείς πλέον να το επικαλείται στην Επιτροπή. Ειδικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκ του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα του ελέγχου δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο».«Όταν η Επιτροπή έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ, εάν η ΕΥΠ ή ο οποιασδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Το ίδιο και με την ΑΔΑΕ. Αν μπορεί οποιοσδήποτε στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Ο δημόσιος βίος έχει γεμίσει με λίστες αλλά δεν υπάρχει από πίσω κάποια τεκμηρίωση ώστε να μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Είναι σημαντικό ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό για όλους μας είναι η δικαιοσύνη να λειτουργήσει πολύ γρήγορα ώστε να φτάσει σε οποιαδήποτε σκιά. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χτες ότι θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να πέσει άπλετο φως».

Για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Δένδια τόνισε ότι«πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί αυτό. Και εγώ τα διαβάζω και εγώ ήμουν σε μια από τις λίστες. Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να παρακολουθείται από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Αυτά είναι πέρα από κάθε φαντασία. Προφανώς και θέλουμε όλοι να μάθουμε πώς έγιναν. Το χειρότερο είναι το εξής: Αν έγιναν, ποιος έχει αυτή τη στιγμή υλικό από τις όποιες καταγραφές; Τι θέλουμε να συζητάμε; Ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να προβεί σε εκβιασμούς ή άλλου είδους έκνομες ενέργειες; Είναι ανατριχιαστικό αυτό. Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε την άκρη του νήματος».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024