Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lucid Gravity: Hλεκτροκίνηση επιδόσεων σε επτά θέσεις

Lucid Gravity: Hλεκτροκίνηση επιδόσεων σε επτά θέσεις

H αμερικανοτραφής ηλεκτρική φίρμα με έδρα της Silicon Valley ετοιμάζεται να προσθέσει στο portfolio της ένα νέο SUV

Έχοντας ήδη αποκαλύψει τις προθέσεις της με το τετράθυρο Air, η Lucid ετοιμάζει το επόμενο βήμα της με ένα νέο επταθέσιο SUV το οποίο φυσικά θα ενσωματώσει αποκλειστικά ηλεκτρική τεχνολογία η οποία θα προέλθει από το Air.

To νέο μοντέλο θα ονομάζεται Gravity και ήδη η αμερικανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα teaser τα οποία αποτυπώνουν την αισθητική αλλά και το επιβλητικό μέγεθος του νέου SUV. Ως συνήθως ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται και η διαφορετικού χρώματος οροφή η οποία αποτελεί από τα γνωρίσματα της Lucid.

To Gravity αναμένεται να έχει μήκος περίπου 5,0 μέτρων και να υιοθετήσει επταθέσια διάταξη στο εσωτερικό του, προσφέροντας χάρη και στην τετραγωνισμένη -πίσω- σχεδίαση της οροφής του, άφθονο χώρο καθ΄ύψος. Ταυτόχρονα το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βελτιστοποιεί την αεροδυναμική.

Ως συνήθως για το ηλεκτροκίνητο είδος, το Gravity έχει ιδιαίτερα κοντούς προβόλους ενώ στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί η αρχιτεκτονική LEAP η οποία φιλοξενεί ήδη και το Air.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται η χαρακτηριστική ενιαία σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων τόσο μπροστά όσο και πίσω, οι λείες επιφάνειες και η πανοραμική ηλιοροφή που χωρίζεται από μία κάθετη δοκό η οποία λειτουργεί ευεργετικά για την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου.

Ανάλογη με το Air αναμένεται να είναι και η εικόνα του εσωτερικού με επίκεντρο το infotainment Lucid UX το οποίο αποτελείται από τρεις διαφορετικές οθόνες χωρίς να λείπουν και οι φυσικοί διακόπτες. Την εικόνα θα συμπληρώνουν τα ακριβά υλικά όπως το δέρμα, το ύφασμα και το ξύλο καθώς και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Μια διαφορά με το Air είναι ότι το Gravity δεν θα υιοθετεί παραδοσιακά σκιάδια, αλλά κάποιου είδους φωτοχρωμικού υλικού στο άνω τμήμα του παρμπρίζ.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο στοιχείο της αυτονομίας, το Gravity αναμένεται να υιοθετήσει μπαταρίες από 88 έως 113 KWh προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία έως και 645 χλμ. Σε επίπεδο κινητήρων, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του αναμένεται να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διατάξεις δύο ή τριών μοτέρ με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.200 ίππους. Στην περίπτωση του ισχυρότερου Air η τριπλέτα των ηλεκτρικών μοτέρ εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lucid ξεκίνησε ήδη να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη με αφετηρία τη Γερμανία κάτι που σημαίνει ότι το Gravity, δεν μπορεί να μην προστεθεί στην γκάμα της νεοσύστατης φίρμας όταν παρουσιαστεί το 2024.

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024