Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κέιτ Γουίνσλετ δωρίζει 17.000 λίρες για να μπορέσει ένα κορίτσι να παραμείνει συνδεδεμένο με οξυγόνο

Η Κέιτ Γουίνσλετ δωρίζει 17.000 λίρες για να μπορέσει ένα κορίτσι να παραμείνει συνδεδεμένο με οξυγόνο

Το Συμβούλιο είχε προειδοποιήσει την οικογένεια της Φρέγια Χάντερ, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και βρίσκεται στη ζωή με υποστήριξη, για τους υψηλούς λογαριασμούς που θα ακολουθούσαν.

Η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ δώρισε 17.000 λίρες σε μια μητέρα που αντιμετωπίζει έναν υψηλότατο λογαριασμό ενέργειας για να λειτουργήσει το μηχάνημα υποστήριξης ζωής της κόρης της. Η Κάρολιν Χάντερ προειδοποιήθηκε από το συμβούλιο του Clackmannanshire ότι ο λογαριασμός της θα μπορούσε να φτάσει το υψηλό ποσό το επόμενο έτος.

Η κόρη της Φρέγια, 12 ετών, πάσχει από σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και βασίζεται στη λήψη οξυγόνου για χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Η Χάνερ δήλωσε ότι συγκλονίστηκε όταν ο ηθοποιός του Τιτανικού παρενέβη ακούγοντας τον αγώνα τους να μεταδίδεται από το BBC.

Η Γουίνσλετ δώρισε 17.000 λίρες στη σελίδα GoFundMe της οικογένειας και επικοινώνησε μαζί τους για να τους ευχηθεί.

«Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό»

Η Χάντερ, 49 ετών, δήλωσε: «Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό και απλά αισθάνομαι τελειωμένη σε αυτό το σημείο της ζωής μου.

»Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα – νόμιζα ότι δεν ήταν καν αληθινό. Ακόμα σκέφτομαι αν αυτό είναι αληθινό».

Οι Χάνερς ζουν σε ένα μεγάλο σπίτι του δήμου στο Tillicoultry – το οποίο δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό – το οποίο έχει χώρο για τον εξοπλισμό της Φρέγια.

Προς το παρόν, τους κοστίζει 6.500 λίρες το χρόνο για τη λειτουργία του κιτ και τη θέρμανση του σπιτιού – αν και η Χάντερ δήλωσε ότι έχει απενεργοποιήσει τη θέρμανση στα περισσότερα δωμάτια για να εξοικονομήσει χρήματα.

Παρόλο που εργάζεται με πλήρες ωράριο και με μέτριο μισθό, δεν λαμβάνει την ίδια υποστήριξη με όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.

Η Χάνερ ανησυχεί επίσης ότι πιθανές χειμερινές διακοπές ρεύματος σε περίπτωση μειωμένης παροχής φυσικού αερίου – αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία – θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φροντίδα της Φρέγια.

Η Φρέγια βασίζεται στη λήψη οξυγόνου για αναπνευστικά προβλήματα

Εκτός από την εγκεφαλική παράλυση, η Φρέγια βασίζεται στη λήψη οξυγόνου για αναπνευστικά προβλήματα – ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η οικογένεια χρειάζεται βοήθεια από τουλάχιστον δύο νοσηλευτές του NHS ή προσωπικό από την αυτοκατευθυνόμενη υποστήριξη – μια μορφή κοινωνικής φροντίδας. Το προσωπικό παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό της Φρέγια καθώς και τα επίπεδα οξυγόνου και πραγματοποιεί συχνές τεχνικές αναρρόφησης για να διατηρεί τους αεραγωγούς της καθαρούς.

Τους τελευταίους μήνες, το δωμάτιο της Φρέγια ήταν το μόνο που θερμαινόταν, προκειμένου να διατηρείται άνετα η ίδια και το προσωπικό της, αλλά η Χάντερ δήλωσε ότι αναγκάστηκαν να κάνουν περικοπές.

«Εξακολουθούμε να παγώνουμε και δεν έχουμε φτάσει ακόμη ούτε καν σε θερμοκρασίες μείον» δήλωσε η Χάντερ. «Τσιγκλάω το προσωπικό να μην ανάβει τη θέρμανση, εκτός αν είναι απαραίτητο. Το συμβούλιο έχει τοποθετήσει ηλιακούς συλλέκτες για να βοηθήσει με τις διακοπές ρεύματος, αλλά δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει με τον λογαριασμό».

Η οικογένεια είναι μία από τα εκατομμύρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που προετοιμάζονται για έναν δύσκολο χειμώνα με αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, ο οποίος, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, θα βυθίσει πολλούς στην εξαθλίωση και θα προκαλέσει αύξηση των θανάτων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Η Γουίνσλετ, η οποία ζει σε ένα ήσυχο χωριό στο Δυτικό Σάσεξ, είναι προστάτιδα του Family Haven, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει μειονεκτούσες και ευάλωτες οικογένειες στο Γκλόστερσαϊρ.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024