Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος: Η αστυνομική προστασία Λαβράνου και η σχέση του με την κυβέρνηση δείχνουν κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ - Predator

Ηλιόπουλος: Η αστυνομική προστασία Λαβράνου και η σχέση του με την κυβέρνηση δείχνουν κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ – Predator

«Ο Μητσοτάκης κρύβεται και αυτό δείχνει την ενοχή του», ανέφερε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται δείχνοντας την ενοχή του», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, αναφερθείς στην υπόθεση των υποκλοπών.

Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «αυτός που βουλιάζει τη χώρα στο βούρκο είναι αυτός που έχει βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, ακόμα και δικούς του υπουργούς, είναι αυτός που κρύβεται και δεν δίνει απαντήσεις ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε στην εξεταστική, ούτε στην PEGA, την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου». «Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Νέα στοιχεία για τον Λαβράνο

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ», σημείωσε. «Ήδη υπάρχουν καινούρια στοιχεία στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση. Αναφέρεται κοινό ταξίδι στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του κ. Λαβράνου με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, για ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Αναφέρονται συναντήσεις του κ. Πιερρακάκη με τον κ. Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μην το αρνείται, ενώ ο κ. Λαβράνος φέρεται να είχε και προστασία από την ελληνική αστυνομία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έφερε τον κ. Λαβράνο και τον κ. Μπίτζιο να καταθέσουν στην εξεταστική».

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο μεταξύ ΕΥΠ και Predator», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που φέρονται να εμπορεύονται το Predator είχαν πολύ στενή σχέση με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα έπρεπε να έχουν κάνει φύλλο και φτερό την Intellexa

Τονίζοντας το συγχρονισμό μεταξύ ΕΥΠ και Predator στις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη, επισήμανε: «είναι μηδενικές οι πιθανότητες να είναι τυχαίο πως η ΕΥΠ και ένα παράνομο λογισμικό έχουν ταυτόχρονα τους ίδιους στόχους». «Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τη μέρα που ο κ. Σπίρτζης καταθέτει ερώτηση για την ΕΥΠ στη Βουλή, την ίδια μέρα του έρχεται μήνυμα για να μολύνει το κινητό του με το Predator», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει “φύλλο και φτερό” την Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, κάτι που δεν έχει γίνει», σχολίασε.

«Λαβράνος και Μπίτζιος κλήθηκαν τελικά να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κι αυτό με τις ψήφους της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε και είπε: «βέβαια δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε απαντήσεις, όσο ο κ. Μητσοτάκης βάζει ανθρώπους να κρύβονται πίσω από το απόρρητο και όσο η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή κάνει τις διαδικασίες με τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα». Επανέλαβε ακόμα ότι η επόμενη Βουλή, με προοδευτική πλειοψηφία, θα συστήσει προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών ώστε να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες.

Υπουργοί οφείλουν συγγνώμη στην οικογένεια Ινδαρέ

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση εισβολής της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ το Δεκέμβρη του 2019 και στην προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει την οικογένεια Ινδαρέ, σημείωσε: «αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε η εισαγγελέας, ήταν θύματα ωμής αστυνομικής βίας, μία οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε για τρία χρόνια και εναντίον της οποίας εκτοξεύτηκαν απίστευτες προσβολές και ύβρεις και από στελέχη της κυβέρνησης». «Όλοι αυτοί που αναμάσησαν τα ψέματα της αστυνομίας, για να κρύψουν μια δική τους αποτυχία, οφείλουν έστω σήμερα μία συγγνώμη στην οικογένεια Ινδαρέ», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024