Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχειρείται απορρύπανση θαλάσσιων περιοχών της Νάξου

Επιχειρείται απορρύπανση θαλάσσιων περιοχών της Νάξου

Μια οργανωμένη πρωτοβουλία απορρύπανσης θαλάσσιων περιοχών στην Νάξο, επιχειρείται το προσεχές Σαββατοκύριακο από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μαζί και με άλλους φορείς.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων, σε συνεργασία με περιβαλλοντική οργάνωση, το Λιμενικό Ταμείο και την αρωγή του Συλλόγου Naxos island wildlife protection, οργανώνουν διευρυμένες ερευνητικές δράσεις και απορρύπανσης σε θαλάσσιες περιοχές της Νάξου, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν υποβρύχιοι καθαρισμοί στο τουριστικό καταφύγιο και στον κεντρικό λιμένα της Νάξου το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00. Η πρόσκληση για εθελοντική, ενεργή συμμετοχή στον θαλάσσιο καθαρισμό είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών στην περιοχή της Αγιασσού και θα γίνει δειγματοληψία για την ύπαρξη μικροπλαστικών στην περιοχή της λαγκούνας. Οι δράσεις θα καλυφθούν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο θα παραβρεθεί στη Νάξο με τριμελή ομάδα.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με περιβαλλοντική οργάνωση, έχει εγκαταστήσει τον πρώτο Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων του νησιού στο αλιευτικό λιμάνι της Νάξου και συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Μπλε Δήμων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μέσω των δράσεων αυτών, υπάρχει η πεποίθηση για την καλλιέργεια νέας κουλτούρας σχετικά με τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Στην προσπάθεια αυτή, η ενεργή συμμετοχή εθελοντών είναι σημαντική.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024