Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Toyota Prius

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Toyota Prius

Το μοντέλο της Toyota που καθόρισε μια ολόκληρη εποχή ετοιμάζεται κατά τα φαινόμενα να υποδεχτεί τη νέα, πέμπτη κατά σειρά γενιά του η οποία θα αποκαλυφθεί στις 16 Νοεμβρίου φέρνοντας μαζί του τη νέα γενιά υβριδικής τεχνολογία των Ιαπώνων

H ιαπωνική φίρμα φημίζεται για τα αινιγματικά teasers και τις εξίσου αινιγματικές δηλώσεις όταν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου. Η νέα σειρά εικόνων που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota δεν αποτελούν εξαίρεση από τον κανόνα αποκαλύπτοντας στοιχεία για αυτό που αποτυπώνουν. Για την ακρίβεια τα μόνα στοιχεία είναι η ημερομηνία αποκάλυψης του νέου μοντέλου καθώς και μια ιδέα για τη διάταξη των φωτιστικών σωμάτων αλλά και για τη σιλουέτα του.

Με βάση τη σχεδίαση της τελευταίας αλλά και το γεγονός ότι η μέχρι σήμερα γνωστή, τέταρτη κατά σειρά γενιά του ιαπωνικού μοντέλου πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015, είναι μάλλον σαφές ότι οι λακωνικές αναφορές και εικόνες της Toyota αφορούν την νέα γενιά του μοντέλου η οποία θα παρουσιαστεί συντόμως.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία του Prius, υπενθυμίζεται ότι η πρώτη γενιά του υβριδικού μοντέλου πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997 αλλάζοντας το τοπίο της τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς υπήρξε το πρώτο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής. Από τότε η Toyota έχει διαθέσει περίπου 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία τόσο με τα σήματά της όσο με και αυτά της Lexus.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά του μοντέλου, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία από μέρους της Toyota, η πέμπτη γενιά του Prius, αναμένεται να αξιοποιήσει ως αφετηρία μια εξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής TNGA ενώ, η φράση «Ηybrid Reborn», που συνοδεύει τα teasers, δείχνει σαφώς προς την κατεύθυνση μιας αναβαθμισμένης εκδοχής της υβριδικής τεχνολογίας με την οποία είναι συνυφασμένο το ιαπωνικό μοντέλο.

Αν και οι λεπτομέρειες της νέας υβριδικής τεχνολογίας δεν έχουν γίνει γνωστές, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στις βελτιώσεις θα συμπεριληφθεί μια νέας τεχνολογίας μπαταρία ή και ενδεχομένως, μια αντιστροφή όρων με το ή τα ηλεκτρικά μοτέρ να αναλαμβάνουν την κίνηση και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης τον ρόλο γεννήτριας, με φόντο και τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας από πλευράς τεχνολογίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024