Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρήματα σοκ από ΕΛ.ΑΣ: Εντοπίστηκαν 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Ευρήματα σοκ από ΕΛ.ΑΣ: Εντοπίστηκαν 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος δύο ακόμα ατόμων

Σοκάρουν τα νέα ευρήματα της Αστυνομίας, που έχουν να κάνουν με παιδική πορνογραφία.

Μετά την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την σύλληψη και την προφυλάκιση του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεωδόρου, στο αρχείο του οποίου βρέθηκαν δεκάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας, τέσσερις νέες υποθέσεις εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχωρώντας μάλιστα και στη σύλληψη δύο ατόμων με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και δύο ακόμη ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθέντες είναι ένας 35χρονος άνεργος από την Κηφισιά και ένας 38χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Νέα Σμύρνη.

Οι άλλοι δύο είναι 50 και 55 ετών, ιδιωτικοί υπάλληλοι στην περιοχή του Πειραιά. Αν και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, δεν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους αρχεία.

Εκτιμάται από τις Αρχές ότι πρόλαβαν και τα έσβησαν από τους σκληρούς δίσκους. Γι’ αυτό δεν συνελήφθησαν αλλά σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι σκληροί δίσκοι που βρέθηκαν σπίτια τους ελέγχονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει ανάκτηση αρχείων.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πώς μία συγγραφέας παιδικών βιβλίων «αδειάζει» τους ισχυρισμούς του

1.874 αρχεία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και έπειτα από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την επακόλουθη αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.

Τι βρέθηκε

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 23 σκληροί δίσκοι και
  • εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ( usb).

Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν.

Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024