Στα ίχνη τριών ακόμα ατόμων που κατέβαζαν και εκείνα υλικό παιδικής πορνογραφίας έφτασαν οι αστυνομικοί της ΔΗΕ.

Μπορεί η αποκάλυψη της σύλληψης και προφυλάκισης του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας να σόκαρε το πανελλήνιο, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν φαίνεται να σταματά εκεί.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, η συγκεκριμένη έρευνα είχε περισσότερα αποτελέσματα. Ειδικότερα, τα ηλεκτρονικά ίχνη που ερεύνησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους οδήγησαν στην πλατφόρμα e-mule μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να κατεβάσει ψηφιακά αρχεία.

Εκεί, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, εντόπισαν άλλους τρεις άνδρες που κατέβαζαν και οι ίδιοι αντίστοιχο περιεχόμενο με τον γνωστό συγγραφέα, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν καταφέρει να βρουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ το καλοκαίρι είχε συλληφθεί ένας 43χρονος που κατείχε πάνω από 2 εκατ. αρχεία αυτού του είδους.

Ο αστυνομικός συντάκτης μάλιστα, υπογράμμισε ότι σε χώρες της Άπω Ανατολής μπορεί κανείς να φτάσει σε σημείο να πληρώσει έως και 10.000 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσει έστω και για λίγα λεπτά σε live streaming τέτοιο υλικό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr