Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πέντε μήνες ήταν υπό παρακολούθηση ο συγγραφέας

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πέντε μήνες ήταν υπό παρακολούθηση ο συγγραφέας

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κατερίνα Δημογλίδου αναφέρθηκε και στις υποθέσεις σε Σεπόλια και Πετράλωνα με τους βιασμούς των ανήλικων παιδιών

Για την πορεία των υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη, τόσο για την φρικιαστική υπόθεση στα Πετράλωνα αλλά και στα Σεπόλια, όσο και την σύλληψη και την προφυλάκιση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθοδώρου μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές από τις 18 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζει βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 100 «σκληρά» σύμφωνα με τις αρχές βίντεο με αγόρια και κορίτσια από 10 έως 12 ετών.

Για τον συγγραφέα

Η Κωνσταντία Δημογλίδου απάντησε αρχικά σε ερωτήσεις σχετικά με τη σύλληψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και εξήγησε ότι, «η σύλληψη στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου, ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διευκρίνισε ότι, «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, «δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση», εξηγώντας ότι, «δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό».

Για Σεπόλια και Πετράλωνα

Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, για την οποία ακόμα δεν έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες, είπε για την καταγγελία που είχαν κάνει το 2017 τα παιδιά, πως βρίσκεται στην ανακρίτρια και συνεπώς η Αστυνομία «δεν μπορεί να γνωρίζει πώς έχει συμπληρωθεί η ποινική δίωξη».

«Δουλειά μας είναι να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία για να αποκτήσει άποψη ο εισαγγελέας», συμπλήρωσε και έκανε σαφές ότι, «έχει διαταχθεί νέα προκαταρκτική έρευνα για τη μητέρα, που κατηγορείται ότι γνώριζε».

Όσο για την υπόθεση στα Σεπόλα και το αν θα γίνουν συλλήψεις κι άλλων ατόμων, είπε πως, «δεν προαναγγέλλουμε εντάλματα ή συλλήψεις».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024